Telegraaf | Curaçao sluit grenzen ook voor ingezetenen

Het is stil aan de overkant… Ⓒ Hollandse Hoogte / AFP

WILLEMSTAD – Curaçaose ingezetenen kunnen na 30 maart voor een periode van in ieder geval twee weken niet meer terug naar huis. Na de sluiting van de grenzen op 14 maart mochten mensen die op Curaçao wonen en een retourticket konden overhandigen nog wel naar huis.

Met de nieuwe regels mogen alleen nog mensen die moeten werken in een vitaal beroep en personen die acute medische zorg leveren nog het land in. Op het eiland zijn acht gevallen van corona geregistreerd. Van die acht is één persoon overleden en twee zijn volledig opgeknapt.

Ook op buurland Aruba worden de maatregelen steeds strenger. Daar geldt vanaf komende zondag een samenscholingsverbod. Dat betekent dat behalve gezinsleden, niemand zich met meer dan drie personen op straat mag begeven. Iedereen wordt opgeroepen zo veel mogelijk thuis te blijven.

Sinds afgelopen weekend geldt er al een avondklok. Aruba heeft 33 geregistreerde corona-besmettingen. Niemand is aan de ziekte overleden, één persoon is volgens de artsen volledig opgeknapt.

Bron: Telegraaf

11 Reacties op “Telegraaf | Curaçao sluit grenzen ook voor ingezetenen

 1. Commentpolis

  @Joep: zoiets heet vrijheid van meningsuiting. (Hoe erg mijn vingers soms ook jeuken.)
  Gelukkig hoef jij niet te snappen waarom KKC die berichten niet weghaalt. Als ik het maar doe.

 2. ………Hno valt nog te bezien, zijn we mee bezig……

  @Kaat
  Dat zijn termen die zorgwekkend zijn, we zien later dus….not good…..corrective action mode ipv preventive action.., getuigt van typische bestuursethos van net na 1969….

  De consultants hun zakken zijn allang gevuld..
  HNO nog steeds een bouwput..

  Masr Suzy en Betrian en Martina vinden het een succes..

 3. KK, pisas mfk heeft als zgn mp (blauwe maandag) heel veel onnodige banen uitgedeeld en miljoenen verprutst. Super toch als je papier shreader bent en jezelf naar china laat gaan. Hno valt nog te bezien, zijn we mee bezig.

 4. Abraham Mossel

  Inderdaad @ Koek-Koe je had het niet beter kunnen verwoorden het rapalje wat op gouden inkomsten stoel zitten blijft graaien toe de kas totaal leeg is en dan ook nog de moed hebben om bij Nederland aan te kloppen voor miljoenen $$$ hulp. Nederland zal strak zijn in $$voorschieten. Persoonlijk zou ik ze effe niks nada nopes $$$ geven, tot dat het volk in opstand komt en de graaier naar huis sturen of het gevang in naast de grootste graaier Gerrit de Raaf van de afgelopen 8 jaar ?. Het eiland moet eerst leren wat echte armoede is en dan met hulp en eigen handen weer opbouwen, laat figuren als Dos Santos en dat soort als Pik PIAS, de Raaf etc etc maar eens hun knip openen voor het volk die zij jaren lang hebben leeg gezogen.

 5. Wat een reacties weer op een simpel bericht over Corona, hebben jullie niks anders te doen als steeds dezelfde oude koeien uit de sloot te halen? Ik snap niet dat de knipselkrant niet deze reactie rubriek niet gewoon weghaalt.

 6. [email protected]:…..”Paljas charlatan cooper? Zatlap brandstichter, fraudeur monk, de geldverslinder gobierno pisas? (vies ventje schotte) zit goed”…….

  Allemaal waar, en de bestuursethos van deze kompatriotenan verdient niet de schoonheidsprijs, sterker nog, is ronduitabject
  Maar wat vindt je van de HNO van 1 miljard zonder waterreciclatie, die nog in een bouwput staat en waar alkes aan mankeert, van stopconcacten tot luchtventilatie?
  Heel veel verspild en aan de strijkstok blijven hangen….
  Gijsbertha die zijn dochter en alweer een Lasten, dit keer de laatste in het alfabet, heeft voorgedragen en aangesteld voor een politieke baan?
  En wat about de nepotistische atrociteiten, van deze regering? Ze zijn misschien wat voorkomender, maar doen of tolereren precies dezelfde goid governance onwaardige dingen.
  Misschien moet men niet meer kiezen obv partij loyaliteit, maar obv p
  Loyaliteit aan deugdelijke bestuursprincipes.

  Dochters , zussen, politieke vazallen aanstellen en dure bevriende consultants en adviseurs inhuren, omdat er personen zitten die obv partij loyaliteit zijn geseleerd passen niet in de goed deugdelijk bestuursprincipes.
  Het gedogen ervan ook niet.

 7. Paljas charlatan cooper? Zatlap brandstichter, fraudeur monk, de geldverslinder gobierno pisas? (vies ventje schotte) zit goed.

 8. Zoals gewoonlijk, ondoordacht beleid, als mosterd na de maaltijd, Paniekvoetbal,brandjesblus strategie…. typisch voor deze politieke bestuurscultuur.

  Opeens gaat iedereen heel hard en vooral te snel nadenken over zaken waar ze jaren geleden kristalhelder beleid over hadden kunnen maken in de vorm van een comprehensive nationaal noodplan, waar je van te voren over alle mogelijke scenarios, — zoals toelaten van ingezetenen —-, nadenkt en deze uitwerkt.

  Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat heel veel goede mensen zich nu heel hard inzetten.

  Maar het is hypocriet om te xien hoe bepaalde gezagsdragers i.c. ministers zich nu uit de naad werken om aanwezig te zijn voor de pers….om persverklaringen te geven, maar een tijd daarvoor as usual met persoonlijke businessdeals bezig waren, sommige zelfs in hele verre oorden.

  En nu net doen alsof ze zich zo goed hebben voorbereid en zo hard werken.
  Overmatige Stress zal ze wel hebben, minister L en minister C, dat hebben alle onvoorbereide managers die jaren lopen sukkelen en dan plots in actie moeten komen.

 9. Curaçao sluit grenzen ook voor ingezetenen.

  To laat. To little to late. Alweer

 10. Dj Doran?

  Het viswijf van Boca Sami, Constantia (overvallen benzinestations, winkeldiefstallen, diefstal dienstauto, meineed, mishandeling, mondkapjesfraude)?

 11. ‘Met de nieuwe regels mogen alleen nog mensen die moeten werken in een vitaal beroep nog het land in.’

  Menki ‘Moe’ Rojer? Dansleraar Walroud?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *