Telegraaf | Dagen gestrand op Curaçao met KLM

Met PFM update van 14.30u Curacaose tijd | Paul Eldering

KLM biedt op Curaçao nog geen wifi aan

leeg toestel naar Curaçao om maandagochtend alsnog te kunnen vertrekken

Willemstad – Ruim 400 Nederlandse toeristen en Antillianen zijn al meer dan twee dagen gestrand op Curaçao door pech aan een KLM-toestel. Toen zij vrijdag vertrokken naar Schiphol, vloog er een vogel in een motor van de Boeing 747.

Die raakte zodanig beschadigd dat de piloten besloten terug te keren naar Willemstad.

De passagiers werden in hotels ondergebracht. Het vliegtuig bleek echter niet zo makkelijk te repareren. „We zijn van het kastje naar de muur gestuurd. Toen we zaterdagavond op de luchthaven stonden om in te stappen, was er toch weer een probleem. Daardoor moesten we hier opnieuw overnachten”, aldus een van de reizigers.

KLM bevestigde zondagavond de problemen. „Veiligheid komt altijd op de eerste plaats. Daarom hebben we besloten om een leeg toestel naar Curaçao te sturen om alle passagiers maandagochtend alsnog naar Nederland te vliegen”, aldus een woordvoerster.

Gestrande reizigers spreken van chaos. „Er is zelfs een dame wier op Curacao overleden echtgenoot al met een andere vlucht naar Amsterdam is overgebracht, terwijl zij hier nog steeds vastzit.”

Bron: Telegraaf

Naschrift ParadiseFM

UPDATE: de vlucht met het gerepareerde toestel die gisteren gepland stond om 23.00 uur te vertrekken is geannuleerd. De motor draaide bij een test niet stabiel genoeg. Vanavond komt er een lege 747 uit Nederland voor de gestrande reizigers. Het ‘Lima’ toestel blijft aan de grond totdat er een nieuwe motor is overgekomen met een cargotoestel.

Een Reactie op “Telegraaf | Dagen gestrand op Curaçao met KLM

  1. De Nederlandse passagiers zullen hiermee in hun maag zitten, maar what about de Antilliaanse bolletjeslikkers die met heel wat anders in hun maag zitten nu ze niet kunnen leveren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *