Telegraaf | ’Damrak-wolf handelde met Mexicaanse maffia’

Wouter Laumans en Bart Mos

Florian van L. | Foto: HOLLANDSE HOOGTE

Amsterdam – Florian ’De Wolf van het Damrak’ van L. deed volgens justitie zaken met een berucht Mexicaanse drugskartel. Dat blijkt uit het strafdossier waarvan delen in het bezit zijn van De Telegraaf.

In november 2015 zou de groep rondom Van L. een ’proefzending’ van bijna 80 kilo cocaïne naar Nederland hebben willen laten komen. Het transport mislukte toen de partij drugs in beslag werd genomen in de Colombiaanse havenstad Barranquilla.

De voorgenomen smokkel kwam aan het licht nadat Amerikaanse opsporingsautoriteiten een onderzoek waren gestart naar de criminele organisatie van Raul Castro Flores, die gelieerd is aan de beruchte Mexicaanse drugslord ’El Chapo’. Tijdens dat onderzoek werd informatie onderschept over een voorgenomen drugstransport van Colombia naar Nederland. Een van de bedrijven die betrokken zouden zijn bij dat transport is de firma Handelsmaatschappij Groenendael uit Heemstede, dat op naam stond van een zakenpartner van Florian van L. Deze man is tevens verdachte in de drugszaak.

Van L. moet vanochtend voor de rechter verschijnen voor betrokkenheid bij deze cocaïnehandel. De voormalige aandelenhandelaar uit Hillegom kreeg vanwege zijn exorbitante levensstijl afgelopen jaren de bijnaam Nederlandse ’Wolf of Wall Street’. Van L. zou grote hoeveelheden drugs naar Nederland hebben laten verschepen. Het spul zat verstopt tussen Colombiaanse bananen, oude meubels en zelfs in kerstpakketten.

Volgens justitie waren het Florian van L. (54) en de Spakenburgse kroegeigenaar Thomas K. (47) die met hun fruithandel Dutch Global Trading Company (DGTC) aan de touwtjes trokken bij de smokkel van duizenden kilo’s coke via Antwerpen. Beide mannen ontkennen.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *