Telegraaf | Drie Nederlandse ’piloten’ opgepakt met tachtig kilo coke in toestel Martinair Cargo

De in het toestel aangetroffen drugs Ⓒ Politie Argentinië

BUENOS AIRES – Op het internationale vliegveld Ezeiza bij de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn drie Nederlanders aangehouden. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens Argentijnse media gaat het om drie piloten van een toestel van Martinair Cargo, dat onder Air France-KLM valt. Daarin zou ruim 80 kilo cocaïne zijn aangetroffen.

Naast de Nederlandse piloten zouden nog vier Argentijnse bemanningsleden zijn aangehouden, meldt de Argentijnse krant Clarín. Argentijnse media meldden dat de coke dinsdag werden aangetroffen kort voordat vlucht MP 6912 via Ecuador naar Amsterdam zou vliegen. De douane kreeg bij de actie steun van ruim vijftig agenten en vijf speurhonden.

Het vliegtuig was eerder via São Paulo in Brazilië naar Argentinië gevlogen. De Argentijnse autoriteiten onderzoeken of de drugs in Argentinië of Brazilië aan boord van het toestel zijn gebracht.

Een woordvoerder van KLM bevestigt dat Argentijnse autoriteiten onderzoek doen naar een vrachtoperatie van Martinair Cargo. Ze liet weten dat ze daar verder geen mededelingen over kon doen.

Bron: Telegraaf

9 Reacties op “Telegraaf | Drie Nederlandse ’piloten’ opgepakt met tachtig kilo coke in toestel Martinair Cargo

 1. Niet nodig om woorden terug te nemen @ Joep Meloen. Nergens blijkt dat ik het over de piloten heb gehad., heb met geen woord over de piloten gerept. De drugsvangst is het topje van de ijsberg, niet de piloten.

 2. Joep Meloen

  En zoals verwacht is de hele crew vrijgelaten en zijn ze op weg naar Nederland. Zijn geen verdachten meer, hadden inderdaad niets te maken met de smokkel.

  Oftewel Drechi, Knoek koe etc kunnen hun woorden weer terugnemen. Voortaan toch maar eerst de resultaten van het onderzoek afwachten alvorens conclusies te trekken.

 3. Joep Meloen

  Voor wie het niet weet………
  Het is standaard dat de hele crew wordt opgepakt wanneer er drugs in het vliegtuig wordt gevonden. Dat houdt niet in dat ze er ook iets mee te maken hebben, het kan, maar is niet waarschijnlijk. Als piloot heb je weinig te maken met de cargo die aan boord gaat. Enige dat je eigenlijk moet weten is het gewicht, de verdeling over het vliegtuig en of het gevaarlijke stoffen zijn of bv levende dieren.
  De groundcrew laadt dan het vliegtuig in, terwijl de crew bezig is met de vluchtvoorbereiding. Na het laden controleert de crew nogmaals of alles goed is vastgezet en vervolgens vliegt men van A naar B. De hele lading is dan niet meer interessant.
  Het zou ook wel heel toevallig zijn wanneer alle drie bemanningsleden betrokken zijn bij deze smokkel. Immers, de kans dat zij met z’n driën samen 1 crew vormen is minimaal. Scheduling bepaalt wie, waar, wanneer en waarheen vliegt, vaak ontmoeten ze elkaar dan ook voor het eerst. Men maakt kennis en gaat daarna aan het werk. Dus zou het eigenlijk alleen nog kunnen dat 1 bemanningslid erbij betrokken was en dan is het 100 % zeker dat hij dat niet door gaat vertellen aan de rest van de crew. Kans is immers ook 100 % dat de andere bemanningsleden de politie / security of douane bellen en dan is het meteen afgelopen.

  En wie mocht denken dat dit onzin is……….zoek maar eens na hoeveel crews van de ALM er in het verleden niet zijn opgepakt in Miami toen er weer eens drugs aan boord werden gevonden. Vaak zaten ze dan een dag of 2 vast en werden daarna vrijgelaten, wanneer bleek dat ze er niets mee te maken hadden.
  Ergo, dat deze crew is gearresteerd is gewoon standaard procedure.

 4. Brian Mariano

  Ay no swa, Homboe.

 5. Abraham Mossel

  Dus toch? waar!

 6. Maar Umpi de brother van Drechi was wel onschuldig..

 7. Topje van de ijsberg.

 8. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 9. Drechi pa bosnan Tur

  Tja….. Tja…… Zo zie je maar weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *