Telegraaf | Duurste huis ter wereld te koop

 Voormalig paleis Leopold II voor 1 miljard van jou

Voormalig paleis Leopold II voor 1 miljard van jou

NICE – Het duurste huis ter wereld staat te koop. Voor 1 miljard euro is het voormalige paleis van de Belgische koning Leopold II in het Franse Nice helemaal van jou.

Villa Les Cedres, op schiereiland Saint-Jean Cap Ferrat in het Zuid-Franse Nice is momenteel in handen van de familie Marnier, bekend van de likeur Grand Marnier. Zij willen wat ’kleiner wonen’ en hebben het stulpje om die reden in handen gegeven van een makelaar, meldt de Franse krant Nice Matin.

Het schiereiland saint jean cap ferrat

Het schiereiland saint jean cap ferrat

Voor een miljard euro krijgt de nieuwe eigenaar tien slaapkamers, een conciërge, een wedstrijdbad en een eigen botanische tuin van 14 hectare waarin 25 kassen staan met tientallen zeldzame bloemen en planten. Ook kunnen er maar liefst dertig paarden op stal staan.

Hoveniers

De huidige bewoonster Suzanne Marnier-Lapostolle meldt aan de Daily Mail dat er momenteel vijftien hoveniers in dienst zijn om de tuin bij te houden. Ze hoopt dat deze er kunnen blijven werken onder de nieuwe eigenaar.

Buren

De nieuwe eigenaar zal buren worden van de Britse componist Andrew Lloyd Webber – bekend van de rockopera Jesus Christ Superstar en musical Evita – en de Amerikaanse Microsoft-grondlegger Paul Allen.

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Duurste huis ter wereld te koop

  1. Nu de laffe schijthuizen Rosaria en Leito zich weer stil houden over Fraudelyne lijkt zij geinteresseerd het Curacaohuis hierin te willen vestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *