Telegraaf | Eerste aanhouding Bonaire in zaak Bakx

Door Edwin Timmer

Ferdinand Baks werd tijdens een achtervolging van het leven beroofd door schoten | Foto: Live99FM

Ook collega’s van korpsen op Curacao en Aruba helpen mee | Foto: Live99FM

KRALENDIJK – De politie op Bonaire heeft een eerste aanhouding verricht in de moordzaak op agent Ferry Bakx. Het gaat om de gebruiker van een verdacht voertuig dat werd aangetroffen in Kralendijk, de hoofdstad van het eiland.

Dat maakt het Korps Politie Caribisch Nederland bekend. Afgelopen donderdag kwam diender Bakx om het leven nadat hij te hulp kwam bij een woningoverval. Het alarm kwam binnen uit Sabadeco, één van de rijkere buurten van het eiland. Het lukte de daders na een schietpartij en achtervolging te ontsnappen.

Volgens korpswoordvoerder Lucia Beck heeft de politie maandagmiddag lokale tijd een pand in Kralendijk doorzocht. Aanleiding was een verdacht voertuig dat bij het gebouw stond geparkeerd. Men hield er rekening mee meerdere verdachten aan te treffen maar arresteerde uiteindelijk slechts één persoon.

,,Of de man daadwerkelijk bij de zaak is betrokken, wordt nog onderzocht’’, aldus Beck. Inmiddels staan dertien politiemensen uit Nederland het onderzoeksteam op Bonaire bij. Ook collega’s van korpsen op Curacao en Aruba helpen mee. ,,Net als enkele gespecialiseerde spoorzoekers van Defensie.’’

Bron: Telegraaf

10 Reacties op “Telegraaf | Eerste aanhouding Bonaire in zaak Bakx

 1. @Hans, Fran, Joep Meloen & anderen:

  Trollers zullen blijven komen. Maar… Ze zullen ook blijven gaan.

  De meest effectieve manier om ze te bestrijden: maak ze belachelijk. In vroeger tijden werden deze lieden op het schandblok geplaatst of ingesloten aan de schandpaal. Of nog erger: op het paard gehesen en met pek en veren overgoten. Dát waren effectieve methodes.

  Maak de trollers belachelijk, zet ze in hun hemd en laat iedereen zien dat ze maar een héél klein plassertje hebben inplaats van het enorme apparaat, dat ze zelf denken te bezitten.

  Daarom zijn trollers soms nuttig, je kunt ze namelijk gemakkelijk in hun blote kont zetten, en… dát kan heel er vermakelijk zijn.

 2. Hans,

  Ik weet dat deze website meer liefdewerk oud papier is oftewel degenen die hier mee bezig zijn verdienen hier geen hoog salaris mee. Om alle reacties te kunnen blijven volgen moet je haast wel iemand er 24 uur per dag op gaan zetten en dat zouden dan al 3 salarissen zijn, want het is dus gewoon een dagtaak.
  Het is jammer dat er zoveel trollen tussen zitten en zelfs mensen die haatdragend zijn (zoals Anthony), maar vergeet niet dat ook hij een bepaalde groep in de gemeenschap vertegenwoordigd. Er zijn er meer die net zoals hij denken. En dat is juist hetgeen we moeten beseffen.
  Curacao is een heel klein eiland, maar de domheid van velen en de haat die zij uitdragen is schrikbarend. Uit hun reacties kun je het falen van de scholen voor je ogen zien. En helaas worden het er in de toekomst alleen maar meer.

  Vanavond hoorde ik op Radio Paradise de rubriek ‘de Pontjesbrug’ en dit ging over de verkeersveiligheid. Mijn eerste reactie, toen ik de reacties van voorbijgangers hoorde, was: ‘ik hoop dat dit geen autobestuurders zijn, want iedere vorm van begrip van verkeer ontbreekt gewoon bij hen.
  Triest, diep triest dat politici een groot deel van de bevolking bewust dom houden.
  Maar het zijn niet alleen de politici. Velen hebben ook geen enkele ambitie om zich te ontwikkelen en dat is eigenlijk nog veel erger.

  Dus ja, we gaan meer figuren als Anthony zien. Vaak stuitende reacties, maar onthou: ‘wat ze hier uitdragen, dragen ze ook in de gewone maatschappij uit’.

 3. Chapeau @KKC!

  Een “troll” is een aandacht trekker en ophitser die niets anders te doen heeft dan stoer te doen op de internet omdat die in “real life” dat nooit zou kunnen omdat z’n stoerheid alleen maar te vinden is in een woordenboek.

 4. Anthony duikt gewoon weer via een ander IP adres op zo zijn vele reaguurders.
  Ik heb al zo vaak aandacht gevraagd voor de schandalige uitlatingen van Anthony c.s. die er constant doorheen glippen.
  Ik roep niet voor niets respect, respect, maar redactie u geeft vaak aan vrijheid van meningsuiting, op het randje en enz. Ik begrijp best dat niet elke post bekeken kan worden, maar het – zoals hier gebeurt – constant reageren op elkaar lijkt mj niet on-topic.
  Voor verbetering vatbaar zullen we maar zeggen.

 5. redactie curacao

  Dank Sonny,

  Beledigingen zijn tot daaraan toe. We moesten eerst een dossier opbouwen. Anthony had naar onze mening alle kenmerken van een troller. Zijn laatste opmerking bood ultiem bewijs. Het neemt veel tijd bewijs op te bouwen en zeker te zijn, trollers werken o.a. met rookgordijnen. Inmiddels zijn 2 trollers met meer dan 80 namen en nog meer IP adressen verwijderd. We hebben er nog 2 op het oog, even geduld. En maak jij je vooral geen zorgen, het feit dat ze vaak naar jou wezen als troller heeft ons nooit op het verkeerde been gezet, integendeel 😉

  Met vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 6. @redactie,

  Goed en attent ingegrepen. De beledigende reactie – naar de collega’s van Ferry Bakx – was ver beneden peil.

 7. Beste lezeres en reageerders,

  Wegens de door Anthony gemaakte schending is deze door de security KKC definitief geblokkeerd. De schending is door de security tevens opgeslagen op ons back-up systeem en vervolgens verwijderd. Door het team worden dergelijke reacties hard afgestraft en zullen ook in de toekomst NIET meer getolereerd worden. De KKC hanteert een ruime marge voor de vrijheid van meningsuiting, totdat het op haatzaaien, bedreigingen en trolling aankomt. Onze security heeft mbt Anthony een dossier opgebouwd waaruit trolling genoeglijk duidelijk werd. Anthony gaf daarbij ook niet de gelegenheid hem vooraf te waarschuwen omdat hij een niet bestaande email adres hanteerde. En de laatste ‘mening’ was wat ons betreft geen mening, maar trolling.

  Anthony is de tweede troller die voorgoed is buitengesloten en kan de KKC dus ook niet meer lezen. Met Anthony en Freek zijn tevens meer dan 80 alternatieve namen verwijderd. Hopende u zo goed mogelijk te hebben geinformeerd

  Met vriendelijke groeten,
  KKC Redactie

 8. @anthony

  Jij zult de eerste niet zijn die vervolgd wordt wegens “smaad en laster op het internet”
  Je alsmaar weerkerende bedoelingen zijn duidelijk: je wilt kwetsen!
  Gelet op je vorige uitlatingen, zal een beroep op parodie etc. niet slagen. Je gedrag is onrechtmatig.

  Denk niet dat je onzichtbaar en veilig bent. De internetprovider van deze website, kan gedwongen worden om alle gegevens omtrent jouw persoon, aan het OM ter beschikking te stellen. Die gegevens zijn méér dan alleen een mailadres en een IP-adres. Iedere connectie met de internetprovider levert – onder anderen – ook jouw lokatie, MAC & IMO gegevens op. Het wordt dan een koud kunstje om jou voor een verhoor aan te houden.

  Openbare ambtenaren beschuldigen – die de middelen hebben om jou op te sporen – is een domme activiteit. Zeker nu deze ambtenaren gefocust zijn op alles wat zich afspeelt op Bonaire rondom de moord op hun collega. Neem maar van mij aan dat ook deze website door de collega’s van Bakx gelezen wordt. Ik zou me maar koest houden als ik jou was. Deze waarschuwig is ook voor je alter ego’s.

 9. je bent niet alleen een smeerlap, maar ook een racist….

 10. @Anthony

  Wat een waardeloze reactie. SHAME ON YOU!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *