Telegraaf | Epstein in beroep tegen afwijzing huisarrest

Jeffrey Epstein in beroep tegen afwijzing huisarrest | Reuters

NEW YORK – De Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein, die verdacht wordt van seksueel misbruik van jonge meisjes, heeft beroep aangetekend tegen het besluit hem niet op borgtocht vrij te laten.

Rechter Richard Berman bepaalde vorige week dat de 66-jarige miljardair in de gevangenis moet blijven in afwachting van zijn proces. Hij volgde de argumentatie van het Openbaar Ministerie dat het vluchtgevaar groot is. Epstein heeft overal in de wereld huizen en een privévliegtuig.

De advocaten van Epstein hadden gevraagd hem huisarrest te geven in Manhattan tot zijn proces begint. Een datum daarvoor is nog niet bekend. Op 31 juli staat een hoorzitting gepland. Het OM van New York liet Esptein arresteren op verdenking van het misbruiken van tientallen minderjarigen in de periode 2002-2005. De verdachte ontkent de aantijgingen.

Epstein werd in 2008 al eens veroordeeld in Florida wegens aanzetten tot prostitutie maar kwam er door een deal met justitie met een lichte straf van af. De openbaar aanklager die de schikking destijds trof was Alexander Costa, de minister van Werkgelegenheid in de regering-Trump. Hij stapte op toen die affaire werd opgerakeld.
Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Epstein in beroep tegen afwijzing huisarrest

  1. hoedanook

    Epstein wordt niet alleen verdacht van seksueel misbruik van jonge meisjes maar ook van ‘sex trafficking’ en ‘conspiracy to engage in sex trafficking’. De deal in Florida hield o.a. in dat Epstein veroordeeld zou worden op de minder zware aanklacht van ‘aanzetten tot prostitutie’ i.p.v. seksueel misbruik van minderjarigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *