Telegraaf | ‘Epstein mogelijk gewurgd’

Dat meldt de Washington Post | Reuters

NEW YORK – De 66-jarige miljardair Jeffrey Epstein, die zaterdag dood werd aangetroffen in zijn cel in een gevangenis in New York, had diverse botbreuken in zijn nek. Dat zijn de eerste bevindingen uit het autopsierapport.

Dat meldt de Washington Post. De krant baseert zich op „anonieme bronnen bekend met de uitkomsten van de autopsie” als bron. Een breuk aan het tongbeen kan voorkomen bij mensen die zichzelf ophangen. Maar experts melden aan de krant dat zulk letsel vaker voorkomt bij mensen die door wurging om het leven zijn gebracht.

Epstein wordt verdacht van kindermisbruik en mensenhandel. Rond zijn overlijden zijn veel speculaties en complottheorieën ontstaan.

De autoriteiten arresteerden Epstein eerder dit jaar. Aanklagers stelden dat hij tussen 2002 en 2005 tientallen minderjarige meisjes seksueel heeft uitgebuit. Zij zouden betaald hebben gekregen om seksuele handelingen uit te voeren in zijn huizen in Manhattan en Palm Beach (Florida) en aan boord van zijn privévliegtuig. Epstein hing een gevangenisstraf van 45 jaar boven het hoofd.

Bron: Telegraaf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *