Telegraaf | Erdogan sleept Nederland voor Europees hof

over de diplomatieke crisis met Nederland | HH

De Turkse president Erdogan heeft maandag gezegd dat hij over het geschil met Nederland naar het Europese Hof voor de Mensenrechten wil stappen.

Hij zei dat Nederland rekenschap zal moeten afleggen en dat Turkije alle mogelijke diplomatieke sancties zal aanwenden om Nederland van repliek te dienen.

Ankara en Den Haag hebben slaande ruzie over het afgelasten van optredens van Turkse ministers die in Nederland een ‘ja’ wilden aanprijzen in het Turkse referendum in april. Dat gaat over een ingrijpend wijziging van het politieke stelsel.

Erdogan leidt het land al sinds 2003, maar is sinds 2014 president, een functie die in de huidige grondwet ceremonieel is.

De als autocraat regerende Erdogan wil dat de president straks ook formeel de machtige leider van de regering wordt. Het premierschap vervalt dan.

Bron: Telegraaf

4 Reacties op “Telegraaf | Erdogan sleept Nederland voor Europees hof

 1. Als je het RECHTEN mag noemen.

 2. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en daar is hij mee bezig.

  Turks-Nederlandse rel komt Erdogan erg goed uit. Maaaaaaaaaaaaar volgens peilingen is het niet duidelijk dat hij gaat winnen.

  Hij is een dictator geworden die tot 2029 wil blijven regeren en er zijn veel achterlijke idioten die achter hem staan. Over een paar jaar zie je ze allemaal huilen net zoals die Venezolanen de laatste 15 jaren.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/turks-nederlandse-rel-komt-erdogan-erg-goed-uit~a4473452/

 3. Ha ha Turkije en Mensenrechten.. Dat gaat al niet samen!

 4. Joep Meloen

  Tegen de tijd dat dit bij het Hof ter sprake komt is het referendum in Turkije allang voorbij. Dan zullen we niets meer van Turkije horen, maar voorlopig polariseert hij de boel weer lekker. Levert hem een miljoen stemmen extra op en daar gaat het om.
  In de tussentijd wordt het NEE kamp het campagne voeren onmogelijk gemaakt. Tot zover dus de rechten in Turkije.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *