Telegraaf | Ernstig plichtsverzuim agenten bij arrestatie Henriquez

Ernstig plichtsverzuim agenten bij arrestatie Henriquez

Ernstig plichtsverzuim agenten bij arrestatie Henriquez

Den Haag – UPDATE 12.01 uur – Vijf agenten die betrokken waren bij de fatale aanhouding van Mitch Henriquez valt plichtsverzuim te verwijten. Bij vier van hen was dit ernstig plichtsverzuim. Dat meldt de politie op basis van intern onderzoek.

De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie deed intern onderzoek naar de rol van de agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez op 27 juni vorig jaar in het Haagse Zuiderpark.

De ernst van het geconstateerde plichtsverzuim verschilt per agent, zo schrijft de politie. De agent die plichtsverzuim wordt verweten gaat een re-integratieproject volgen. De vier agenten waarbij sprake is geweest van ernstig plichtsverzuim blijven ’in afwachting van het advies van de CADZ buiten functie’.

Bron: Telegraaf

14 Reacties op “Telegraaf | Ernstig plichtsverzuim agenten bij arrestatie Henriquez

 1. Heb je me toch tuk

 2. Dat bedoel ik nou dat je je laat verleiden door erin mee te gaan.
  Het geeft te denken.

 3. ren ren
  of gaat dit te ver?

 4. Dat kan sneller.

 5. Sorry, dat neem ik terug. Geestelijk gestoorden mag je niet beledigen.

 6. Dat heeft dan behoorlijk lang geduurd voordat je daar achter bent gekomen!

 7. wat een ongelooflijke domme kwal ben je eigenlijk.

 8. Bouman staat er wederom flink gekleurd op. Eerst op een schandalige manier zijn zakken weten te vullen met goedkeuring v de minister v Justitie en nu weer deze uitglijder.
  Ernstige zaak en ja als je iemand zo ernstig mishandeld want dat mogen we wel stellen dan moet je disciplinair gestraft worden, zeer terecht.
  Het rapport geeft duidelijk aan hoeveel steken er zijn gevallen. Het werd ook de hoogste tijd dat politieagenten nu niet een keer de hand boven het hoofd wordt gehouden, zoals in het verleden te vaak is gebeurd.

 9. “…Let wel was alles om hem te helpen op het terrein. De agenten besloten hem in busje te gooien en mee te nemen. Had naar een ziekenhuis gereden. Dat is normaal bij de poltie. Men besloot naar het bureau te rijden. Onderweg daar na toe zag men dat het niet goed ging met het slachtoffer…”

  Jij hebt HBO gedaan? Zou best j=kunnen, maar gezien bovenstaande hebt je dit zeker niet met goed gevolg gedaan.

 10. He held: probeer eens te schreeuwen zonder adem te kunnen halen.

 11. Stanley Held

  Dat zou u wel willen, beste heer Chris. Ik heb lang in de politie wereld gezeten om dit te kunnen. Heb in drie korpsen gezeten. Ook den Haag. Mijn einde was Amsterdam. Elk agent weet wanneer hij de mist in gaat. Een persoon die onder invloed is en agressie toont wordt in zo een geval direct aangehouden. In dit geval is het ookl gebeurd. De politie heeft hierna zware fouten gemaakt. Het slachtoffer schreeuwde dat hij geen adem kon halen.Het publiek heeft verschillende malen gevraagd om hem
  om wat lucht te geven. Let wel was alles om hem te helpen op het terrein. De agenten besloten hem in busje te gooien en mee te nemen. Had naar een ziekenhuis gereden. Dat is normaal bij de poltie. Men besloot naar het bureau te rijden. Onderweg daar na toe zag men dat het niet goed ging met het slachtoffer. Het ziekehuis lag dichtbij bij waar het geval was gebeurd. Was toen te laat. 5 agenten op een persoon. Raar. Heb veel meegemaakt bij de politie. Tot schietpartij aan toe. Heb dit al kenbaar gemaakt. Het is en was een fout van de agenten hun team chef en Hoofdcommissaris Bouwman. Vind dit respectloos naar her OM , de rechtbank en familie. Wij leven in een democratische staat en niet in een politiestaat. Stel als het u vader of kind was? Mooi verhaal heer Chris.

  wat lucht te geven.

  wat lucht te geven. Elk agent heeft een EHBO opleiding. Bij twijfel
  schakel je een hulpdienst in. Wat hadden ze gedaan? Wetende dat er een ambulance en rode kruis ectc terplaatse waren. Ze hadden besloten hem in een busje te gooien, zie de filmpjes. Hij was toen al bbewusteloos

 12. De kop had wat mij betreft moeten luiden:

  ‘ERNSTIG PLICHTSVERZUIM VAN HENRIQUEZ OORZAAK VAN ARRESTATIE DOOR AGENTEN’

 13. Renée van Aller

  Wordt dit een Koninkrijksdoofpot van zalvende & illuminerende allure? De Nederlandse minister van Financiën rommelt al met de begrotingsregels. Zo wordt het ene gat met het andere gat gevuld. En de gaten in de begroting en de schuldenberg? Die groeien in het hele Koninkrijk flitsend voorspoedig. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *