Telegraaf | Ex-topman KPMG haalt uit naar OM

Het KPMG-hoofdkantoor langs de A9 Ⓒ Rene Oudshoorn

Het strafproces tegen voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen en projectontwikkelaar Fred Meijer gaat vandaag verder. Het is nu aan Van Everdingen en zijn advocaten om zich te verdedigen tegen de beschuldigingen van belastingfraude en valsheid in geschrifte.

Daarvoor moet hij in de ogen van het Openbaar Ministerie negen maanden naar de gevangenis.

Volgens het OM is er belastingfraude gepleegd bij de bouw van het KPMG-hoofdkantoor in Amstelveen. Het zou gaan om miljoenen. Maar Van Everdingen stelt dat er voor hem en voor KPMG geen enkel motief was om fraude te plegen. „Vreemd, zo’n fraude zonder kenbaar motief”, stelt zijn advocaat Daan Doorenbos.

Vastgoedman Meijer verklaarde afgelopen vrijdag tegenover de rechtbank dat de interne administratie bij KPMG ’een puinhoop’ was en dat de accountantsreus zich in het geheel niet bekommerde over de fiscale consequenties van de bouw. Meijer nam daarmee afstand van medeverdachte Van Everdingen.

De voormalig KPMG-bestuurder vertelde vorige week, bij het begin van het proces, dat hij ’diep, diep teleurgesteld’ is in de Belastingdienst, de FIOD en het Openbaar Ministerie, aangezien het volgens hem puur om een fiscaal verschil van inzicht gaat. „Waarom doet u een inval in mijn huis als ik het in één telefoontje had kunnen uitleggen?”

Verslaggever Bart Mos was vandaag bij de rechtszaak aanwezig. Zijn tweets lees je onderaan dit artikel.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *