Telegraaf | Exclusief uit Peru: Joran toont berouw

De Peruaanse Challapalka-gevangenis waar Joran van der Sloot vastzit

De Peruaanse Challapalka-gevangenis waar Joran van der Sloot vastzit

PERU – Joran van der Sloot heeft voor het eerst een boekje opengedaan over de ontberingen die hij dagelijks meemaakt in de beruchte Peruaanse Challapalka-gevangenis. Misdaadjournalist John van den Heuvel van De Telegraaf heeft een exclusief vraaggesprek met de veroordeelde moordenaar in ‘het Siberië van Peru’ gehad.

Joran van der Sloot

Joran van der Sloot

De sterk vermagerde Joran van der Sloot is in Zuid-Amerikaanse land veroordeeld voor de moord op Stephany Flores, die hij in mei 2010 op een hotelkamer wurgde. Dat gebeurde exact vijf jaar na de spoorloze verdwijning van Natalee Holloway, waar Van der Sloot ook verantwoordelijk voor wordt gehouden. Hij ontmoette beide jongen vrouwen in een casino, waarna hij ze meenam. Hoewel Van der Sloot de moord wel bekende en diverse keren toegaf te weten wat er met Natalee Holloway op Aruba gebeurde, vertelde hij nooit precies de toedracht.

Van der Sloot leeft in de middeleeuwse gevangenis en stelt daar een ander mens te zijn geworden. Omdat het maximaal beveiligde complex op ruim vijf kilometer hoogte ligt, zijn de onverwarmde cellen steenkoud. Er is geen stromend water en gedetineerden hebben nauwelijks faciliteiten. Het spartaanse regime is onvergelijkbaar met dat in westerse gevangenissen.

Vanwege de lange reis over slechte wegen en het gevaar van hoogteziekte maken het dat Van der Sloot weinig bezoek heeft. Zijn moeder Anita kwam tot nu toe slechts twee keer langs en Leidy, de Peruaanse met wie Van der Sloot in de gevangenis huwde, probeert trouw iedere maand de reis naar Challapalka te maken.

Vorige maand zag Van der Sloot voor het eerst zijn bij Leidy in de gevangenis verwekte dochtertje Dushi (1). “Nu ik zelf vader ben, realiseer ik me pas echt wat ik mensen heb aangedaan,” stelt Van der Sloot. Of zijn gewetenswroeging oprecht is of dat Van der Sloot met een bekentenis uit Challapalka probeert te komen, moet echter nog blijken.

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Exclusief uit Peru: Joran toont berouw

  1. Harold Geenen

    Laat hem de waarheid over Holloway dan vertellen.

    Joran, of de **** die zijn moeder is.

  2. Joep Meloen

    Nog een jaartje of 30 Joran en daarna mag je na gaan denken in een cel in de VS !
    Blij dat we van je zijn verlost. Succes met je verdere leven, hoop dat je 100 jaar oud mag worden en dat het een en al ellende zal zijn. Geeft de familie van de slachtoffers enige voldoening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *