Telegraaf | EY en KPMG aangemeld bij Deense politie

EY was de boekhouder bij Danske in 2014 en 2015
KPMG voerde de audits uit bij Danske voordat de bank met EY in zee ging.

De Deense overheid heeft de lokale branches van adviesfirma’s EY en KPMG bij de politie aangemeld als onderdeel van een landelijk witwasonderzoek. Zowel EY als KPMG voerden boekhoudcontrole uit onder meer bij de geplaagde Danske Bank en trokken volgens de Denen niet op tijd aan de bel over witwasovertredingen.

De Deense toezichthouder begon al vorig jaar met een onderzoek naar EY toen de volledige schaal van het witwasschandaal bij Danske aan het licht kwam. De bank had miljarden euro’s aan dubieus geld verwerkt in de periode tussen 2007 en 2014.

EY was de boekhouder bij Danske in 2014 en 2015. Volgens de toezichthouder kreeg EY destijds informatie in handen die om een vervolgonderzoek vroeg en gemeld had moeten worden bij de autoriteiten. EY reageerde schriftelijk dat het meewerkt aan het onderzoek.

KPMG voerde de audits uit bij Danske voordat de bank met EY in zee ging. Maar de overheid meldde de firma bij de politie aan voor de audit van bank Kobenhavns Andelskasse waar vermoeden van witwassen bestaat. KPMG zegt dat alle overtredingen goed werden aangekaart.

Bron: telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | EY en KPMG aangemeld bij Deense politie

  1. Sanjay Lagerwal en de patser partner Lindomar Scoop werden door EY Curacao heel verstandig buiten gehouden bij de overname van KPMG Curacao, maar de megawitwasser Gianni Schob mocht vrolijk de overstap maken en tekent, naar voorbeeld van Anthony ‘Centje’ Cijntje, af op alles wat hem onder zijn neus geschoven wordt.

    Ondanks zijn tuchtrechtelijke veroordeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *