Telegraaf | Flink feest op Curaçao

Door Babette Wieringa | Met foto’s

Carnaval 2018 | Telegraaf

Carnaval op Curaçao. Het lijkt in niets op hoe we het in Oeteldonk of Kielegat vieren. Wel zingen ze er net zo hard: ’Waar is het feestje?’. Er wordt al dagen uitbundig gefeest. Carnaval zit de Curacaoenaars in het bloed.

Een jaar van voorbereiding gaat eraan vooraf, want in de prijzen vallen met je kostuum is waar je het als carnavalsvereniging voor doet. En voor de lol natuurlijk. Want de voorbereiding mag dan een serieuze aangelegenheid zijn, tot woensdag wordt er vooral gedanst!

Carnaval 2018 | Telegraaf

Carnaval 2018 | Telegraaf

Carnaval 2018 | Telegraaf

Carnaval 2018 | Telegraaf

Carnaval 2018 | Telegraaf

Carnaval 2018 | Telegraaf

Bron: Telegraaf

12 Reacties op “Telegraaf | Flink feest op Curaçao

 1. Palo | 13 februari 2018 om 13:16 |
  “…Hoeft me nergens meer aan te storen…”

  Blijkbaar stoor je je wel aan commentaren.

 2. EAJ |
  Omschrijf Carnaval dan eens in Curacao?? Zonder gordijn in de hitte je eigen vol laten lopen, want in drinken doet men niet onder.
  Brian S | 13 februari 2018 om 15:38
  Ook dat is in Nederland het geval. Cabaret avonden, prinsenbal, elfde van den elfde.
  Hoe mensen het verder invullen moet men zelf weten maar dat Carnaval een grotere belevenis is dan in de grote carnavalssteden in Nederland is een tikkeltje arrogant. Dat wil niet zeggen dat ik mijn mede eilandbewoners niet het plezier gun. Vooral je feestje vieren, het liefst zonder geweld en ongelukken.
  Palo | 13 februari 2018 om 13:16 |
  Anti stemming? Waar lees je dat? En betekent kritiek op je eiland dat je op moet rotten? Ik zit hier prima en hoef niet weg. Lang genoeg weg geweest om te weten dat het ergens anders niet altijd beter is.

 3. @ alaaaafff Carnaval in Nederland is met een gordijn om je nek in een stampvolle kroeg je vol laten lopen en daarna naar huis. Noem je dat carnaval??

 4. Zo is dat Brian…. TOP!

 5. Duidelijk dat een aantal van jullie geen YDK zijn! Carnaval is niet alleen de gran marche. Carnaval is ook het tumba festival, de jump ups en jump in’s en bij heel veel huizen zijn er familie feestjes. Niet iedere YDK kan bij een dure stand zitten maar genoeg families zitten langs de kant. Het meedansen was vroeger heel normaal maar is nu vrijwel onmogelijk door die hoge hekken die er perse moesten worden geplaatst. En als je er durft over te klimmen dan springen er meteen 3 agenten op je!

 6. @Joep,
  Het is doodstil i.v.m. al de vuurwapens het eiland overspoeld is. Men is zeer terughoudend (in het openbaar). Stilletjes tot de carne vale! Ook gaat het economisch niet goed met het eiland waardoor er een extra domper op het geheel wordt geplaatst.

 7. Het verbaasd werkelijk de anti stemming tegen Curacao op dit forum; werkelijk! Om maar niet spreken over de vergelijkingen die gemaakt worden met Nederland. Beste lezers, ik heb ooit in een ander land gewoond en gewerkt, echter het beviel me niet. Wat heb ik gedaan??? Een afscheidsfeestje gegeven en m’n biezen gepakt. Resultaat?? Ik ben er gelukkiger van geworden. Hoeft me nergens meer aan te storen. Wie volgt???

 8. Carnaval? Is dat niet door een of andere vermaledijde makamba geïntroduceerd in de jaren ’60?

 9. Carnaval zit in het bloed ?
  Hoezo is het dan, afgezien van de diverse parades, overal dood-, maar dan ook doodstil ? Nergens worden carnavalsfeesten gegeven, ik zie geen uitzinnige mensenmassa’s.
  Wat ik wel zie is een aantal die meelopen in een parade en de rest zit zich vol te vreten en te drinken langs de kant van de weg. Een enkeling wil wel meedansen, maar om nu te zeggen dat het feest er van afspat …………eh, niet echt.

 10. Wie zei daar “obesitas”?

 11. Kom op zeg, het carnaval van Curaçao te vergelijken met dat in het zuiden in Nederland waar steden vier,vijf dagen feest word gevierd in werkelijk elke kroeg. Waar verenigingen gedragen worden door grote gemeenschappen en niet door enkele sponsors.
  Curaçao viert Carnaval tijdens de gran marcha en dat is het. Je kunt carnaval prima ontwijken op een strand of in de bars en clubs buiten het parcours.
  Verder is het zeker geen feest van het volk,het kost een vermogen om mee te doen. anders dan in de dorpen in het zuiden in NL waar een opleving in de plaatselijke kroeg genoeg is.

 12. “Carnaval zit de Curacaoenaars in het bloed. ” Zijn wij niet aan het overdrijven? Ik heb niet geteld maar als er ongeveer 165.000 mensen op Curacao wonen, leekt het mij sterk als meer dan 5000 langs de kant stonden. Ik ben bang dat Carnaval ook niet met de tijd is meegegaan. Wellicht een idee om van Tumba over te stappen op Hip Hop of Rap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *