Telegraaf | Gevangenen breken uit om bewaker te redden

Parker gevangenisbewaarder hartaanval

Gevangenen breken uit om bewaker te redden

WEATHERFORD – Een gevangenisbewaarder dankt zijn leven aan het dappere optreden van een groep gedetineerden. De gevangenen braken uit hun cel toen ze zagen dat de bewaker een hartaanval kreeg.

De heldendaad is op video vastgelegd. Te zien is hoe de bewaker onderuit zakt als hij een hartaanval krijgt. De gevangenen met wie hij even daarvoor grapjes heeft zitten maken, hebben meteen door dat er iets ernstigs aan de hand is.

Met gevaar voor eigen leven openen de gedetineerden de deur van hun cel. „Ik was bezorgd, want als we uitbreken komen ze met getrokken wapens op ons af,” zegt een van hen tegen een lokaal nieuwsstation.

De bewaker bleek geen hartslag te hebben waarna de gevangenen alarm sloegen door hard te schreeuwen en op deuren te slaan. Het geschreeuw werd gehoord door agenten die een verdieping hoger in een rechtszaal waren. Ze dachten aanvankelijk dat er een opstand was en gingen met getrokken pistolen de kamer binnen.

Al snel hadden ze echter door dat er iets anders aan de hand was en konden ze de bewaker eerste hulp verlenen. Dankzij het snelle ingrijpen werd zijn leven uiteindelijk gered, aldus de politie.

De gevangenen vertellen in het interview dat ze er geen moment aan gedacht hadden dat de bewaker een pistool en een sleutel bij zich had en dat ze dus een poging hadden kunnen doen om uit te breken. „Daar heb ik nooit aan gedacht. Als hij omvalt, help ik hem.”

Bron: Telegraaf

4 Reacties op “Telegraaf | Gevangenen breken uit om bewaker te redden

  1. Waarschijnlijk vond de macamba regisseur de tattoos, oorbellen, gouden tanden en piercings van de ‘zwarten’ van Anthony minder geschikt voor uitzending.

  2. @Anthony: nee dat klopt niet.

    Ik heb gehoord dat het geheel in scene is gezet in Makambaland. Ze hadden ook 394 zwarten (jouw woorden) uitgenodigd. Ze kwamen echter niet opdagen omdat de opnames om 12.56 uur zouden beginnen. Achteraf bleek dat “ze” nog allemaal lagen te ruften in hun bed. Vandaar dat er alleen blanke meedoen.

  3. Bijna 62,8 procent van de mensen die in de gevangenis in Texas zitten zijn zwart (grotendeels onschuldig). Nu dat er eindelijk positief nieuws uit de gevangenis is, komen alleen blanke gevangenen in beeld. Volgens mij zijn dit acteurs en geen gevangenen. Waarschijnlijk is de bewaker door een zwarte gevangene gered.

  4. Op Curacao zouden de gevangenen de bewaker nog een trap na hebben gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *