Telegraaf | Gevangenen ontsnappen op toeristeneiland

Tientallen vuurwapengevaarlijke gevangenen ontsnapten op het bij Nederlandse vakantiegangers populaire Caribische eiland Margarita Ⓒ Hollandse Hoogte

CARACAS – De Venezolaanse autoriteiten hebben een klopjacht georganiseerd na een grote gevangenisuitbraak op het bij Nederlandse vakantiegangers populaire Caribische eiland Margarita.

Daar ontsnapten 65 gedetineerden uit een gevangenis bij La Asunción. Viceadmiraal Alexander Velasquez zegt dat zo’n 2200 veiligheidstroepen jacht maken op de voortvluchtige gevangenen. „Van de 65 zijn er 5 weer aangehouden. En ze hebben één persoon geëxecuteerd tijdens de ontsnapping”, stelt hij.

Lokale media berichten dat gevangenen beschikten over vuurwapens, munitie en een motorfiets. Zeker twee gevangenisbewakers raakten gewond toen de gedetineerden massaal de benen namen.

De burgemeester van de plaats Maneiro zegt op Twitter dat controleposten zijn ingesteld en de gemeenschap is afgegrendeld.

Gevangenisuitbraken komen vaker voor in Venezuela, dat al jaren in een diepe crisis verkeert. Gevangenissen zitten regelmatig overvol en bewakers zijn vaak slecht getraind of corrupt.

Bent u op het eiland en iets gemerkt van de uitbraak? Mail naar [email protected] of App naar onze whatsapp tiplijn. Of zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952

Bron: Telegraaf

4 Reacties op “Telegraaf | Gevangenen ontsnappen op toeristeneiland

  1. Daan Banaan

    Die mensen van De Telegraaf denken dat het een toeristeneiland is. Ik nodig ze uit daar een paar weken te genieten.

  2. Misschien komen zij bij jouw boom langs Clapas , dat zou me wat zijn zeg🤡

  3. Over strand gesproken, laten we hopen dat de gevangenen die twee dames op de foto niet op het strand tegenkomen. Lo no tin awa pa laba, dan zit er niets anders op dan, lay back and enjoy it.

  4. Het is afwachten totdat ze op de stranden van Curacrim aanspoelen.
    Wedden dat ze dan mogen blijven van onze Minister van Justitie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *