Telegraaf | Heijn-telg ontloopt doodstraf op Bali

Djai Heijn ontsnapt aan de doodstraf | Foto: Ambros Boli Beran

Djai Heijn ontsnapt aan de doodstraf | Foto: Ambros Boli Beran

DENPASSAR – Djaï Heijn, de jonge telg van de bekende grootgruttersfamilie Heijn, heeft te horen gekregen dat hem 15 jaar gevangenisstraf boven het hoofd hangt. De 25-jarige kleinzoon van de vermoorde supermarkttopman Gerrit Jan Heijn zit sinds januari vast op het Indonesische eiland Bali, nadat hij er met drugs werd betrapt.

Heijn wordt formeel verdacht van het produceren, importeren, dealen en gebruiken van marihuana, meldt RTL Nieuws maandag. Djaï Heijn ontloopt de doodstraf. Als hij niet-plantaardige drugs had gedeald of meer dan een kilogram marihuana in zijn bezit had, had hij ook de doodstraf kunnen krijgen.

Het enorme gevangeniscomplex waar Heijn vastzit, is zwaar overbevolkt en berucht vanwege opstanden en geweld onder gedetineerden onderling. De gevangenen zitten in smerige groepscellen en moeten via familie of vrienden eten van buitenaf regelen, omdat ze anders ondervoed raken. De hygiëne is ver te zoeken en veel gedetineerden zijn ziek of besmet met hiv.

Djaï is de oudste zoon van oud-hockeyinternational en geplaagd spiritueel ondernemer Ronald Jan Heijn (55), wiens vader Gerrit Jan Heijn in 1987 werd ontvoerd en vermoord. Hij woont al jaren op Bali.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *