Telegraaf | ‘Joran afgeperst door getuige’

'Joran afgeperst door getuige' | Foto AP

‘Joran afgeperst door getuige’ | Foto AP

Amsterdam – Joran van der Sloot waarschuwt de ouders van Natalee Holloway om geen waarde te hechten aan de verklaring van Nederlander Jurrien de Jong. Die beweert dat hij heeft gezien hoe Joran de Amerikaanse tiener onder een hotel heeft begraven.

Onzin, aldus Joran. ,,Hij speelt met hun verdriet”, zo laat hij de nabestaanden via zijn advocaat in Peru weten.

De raadsman van Joran reageert tegen Fox News op de recente ontwikkelingen rond Jurrien de Jong. De geboren Amsterdammer kwam onlangs naar buiten met het verhaal dat hij op de avond van de verdwijning van Natalee Holloway een jongen en een meisje een gebouw in zag gaan.

Kort daarna zou de jongen, die hij later als Joran herkende, haar lichaam naar buiten hebben gezeuld en in de kruipruimte hebben verstopt van een Mariott-hotel dat toen nog in aanbouw was.

,,Joran kent deze man”, zo laat zijn advocaat weten. De Jong zou destijds een bekende drugsdealer zijn geweest op Aruba. Hij handelde in marihuana en cocaïne. ,,Joran en al zijn vrienden kochten drugs bij hem.”

Volgens de raadsman is zijn cliënt in 2005 al persoonlijk benaderd door De Jong. Die zou toen hebben geprobeerd om Joran af te persen. De Jong dreigde om met het verhaal naar de politie te stappen als Joran hem niet zou betalen, aldus de advocaat. ,,Joran lachte hem in zijn gezicht uit. Hij heeft hem nooit een cent gegeven.”

Maar Dave Holloway, de vader van Natalee hecht wel degelijk waarde aan het verhaal van De Jong. Hij is onlangs, tien jaar na de vermissing van zijn dochter, teruggekeerd naar Aruba. Hij wil dat het OM serieus onderzoek doet naar de tip.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *