Telegraaf | Justitie doorzoekt woning bankdirecteur Curaçao

Justitie doorzoekt woning bankdirecteur Curaçao

Justitie doorzoekt woning bankdirecteur Curaçao

Justitie op Curacao is op dit moment bezig met een grote zoekactie in de woning van Emsley Tromp, directeur van de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten.

Tromp wordt verdacht van belastingfraude en witwassen. Hij wordt al jarenlang in verband gebracht met financiële malversaties.

De actie onder leiding van de voormalige Amsterdamse officier van justitie Saskia de Vries past in de tactiek van het Openbaar Ministerie op Curacao om zogenoemde ‘ondermijning’ door criminele activiteiten op het eiland aan te pakken. Justitie doelt daarmee op activiteiten in de bovenwereld, die het onderwereldfiguren makkelijker maken geld wit te wassen. Justitie richt daarbij de pijlen op notarissen, makelaars, advocaten en – in dit geval – bankiers.

Tromp ligt al een tijdje onder vuur omdat hij de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten op niet integere wijze zou leiden. De inval van zojuist zorgt op Curacao voor veel opschudding.

Bron: Telegraaf

Dossier Gokken

 

Een Reactie op “Telegraaf | Justitie doorzoekt woning bankdirecteur Curaçao

  1. Tromp is een vakkundig man, die zich gedurende zijn ambtstermijn echter meer en meer als een zonnekoning, despoot en alleenheerser is gaan gedragen.

    Zijn personeel verdient twee maal het salaris wat ze elders kunnen verdienen, dus die slikken alles van Tromp zoals Stella van Rijn alles van Gerrit Schotte slikte. Van de toezichtfunctie van de Centrale Bank komt weinig terecht. Girobank wordt onder de ogen van Tromp leeggeroofd door Garcia en Capella terwijl zijn boezemvriend Ansary hetzelfde doet met Ennia.

    En intussen ergert het personeel van de Centrale Bank zich gruwelijk aan hun onderdirecteur die iedere dag als eerste de werkplek verlaat om zich te melden bij het happy hour van Cafe de Heeren.

    Het vreemde is dat Tromp ook de politiek in zijn macht heeft. Gevoelige vragen van de Algemene Rekenkamer en PWC beantwoordt hij niet. Dat is normaal genoeg reden voor het parlement om zijn aftreden te eisen, maar Whiteman, Rosalia en Leito zijn oorverdovend stil. Zo ver rijkt de macht van Tromp dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *