Telegraaf | Kerstmirakel: vissers na drie weken dobberen gered door cruiseschip

Een reddingsbootje van het cruiseschip haalt de uitgehongerde mannen aan boord. Het afgedreven bootje werd na 20 dagen gevonden tussen Grand Cayman en Jamaica

KINGSTON – Twee vissers kunnen thuis de feestdagen doorbrengen nadat ze na drie weken ronddobberen in de Caraïbische Zee zijn gered door het luxe cruiseschip Empress Of The Seas. Lokale media spreken van een kerstmirakel.

De vissers uit Costa Rica werden opgemerkt bij Jamaica en aan boord gehaald. Tijdens het uitzetten van de netten zouden ze in slaap zijn gevallen. Toen ze uren later wakker werden, waren ze afgedreven van hun netten en raakten vervolgens de weg kwijt. Toen ze vervolgens ook nog zonder brandstof kwamen te zitten, leken de mannen reddeloos verloren. Totdat de enorme Empress Of The Seas opdoemde.

De uitgehongerde mannen hadden maar voor zeven dagen eten aan boord. Eén van hen moest aan boord worden gedragen en kreeg medische hulp. Verbaasde toeristen van de cruisereis keken toe hoe de mannen op een brancard aan boord werden gebracht.

Storm

Dat de mannen gespot werden was ’puur toeval’. De Empress Of The Seas moest door een storm een andere route kiezen en stuitte daardoor op de vissers. „Deze mannen hebben een engeltje op hun schouder gehad, een kerstwonder. De storm heeft hun leven gered”, aldus de kapitein van het cruiseschip.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *