Telegraaf | Kluivert verhuist niet naar Curaçao

Door Mike Verweij

Patrick Kluivert verhuist niet met familie naar Curaçao

Patrick Kluivert verhuist niet met familie naar Curaçao

“Mijn allerbelangrijkste taak is voorwaarden te creëren om het voetbal hier naar een hoger plan te tillen”, aldus Patrick Kluivert over zijn taak als adviseur van Curaçao. “De mensen hebben heel enthousiast op mijn komst gereageerd en dat enthousiasme probeer ik vast te houden. Zo kunnen stappen worden gezet naar een professionelere organisatie en op termijn betere prestaties.”

 

Kluivert opereert in principe vanuit Nederland. “Het is niet de bedoeling dat mijn gezin en ik op Curaçao gaan wonen. Maar in de praktijk zal ik daar de komende maanden wel veel zijn. Nee dat is geen straf”, lacht de Nederlander. “Ik ben hier niet om vakantie te vieren, maar met een missie: stappen zetten met het voetbal op Curaçao.”

Bron: Telegraaf

3 Reacties op “Telegraaf | Kluivert verhuist niet naar Curaçao

  1. Ik kan me nog herinneren dat Senegal met 11 in Frankrijk voetballende spelers de eerste wedstrijd op de WK met 1-0 won en wel van Frankrijk. Als Kluivert slim is selecteert hij alleen in Europa spelende spelers. De beste spelers op Curacao denken dat zij supergoed zijn en gedragen zich daarnaar. Gevolg: geen team, maat vele ego’s en geen resultaten.

  2. De beste Curacaoenaars zullen niet voor Curaçao gaan spelen. Hiermee verspelen ze de kans om voor het Nederlands elftal uit te komen.

  3. Jammer dat de Curacaose voetbalbond kickt op een grote naam en niet voor kwaliteit gekozen heeft. De bestuursleden verdringen zich om met Kluivers op de foto te gaan zoals Gerrit Schotte dat deed met zijn miljoenen kostende egotrip langs alle regeringsleiders van de bananenrepublieken in de wereld.

    Dat Kluivert in Nederland blijft wonen lijkt me logisch, gezien het feit dat de Curacaose profs voor het meerendeel daar voetballen. Als hij erin slaagt die over te halen om voor Curacao te gaan spelen sluit ik niet eens uit dat hij het goed gaat doen, want van dwergstaattegenstanders als Montserrat win je nog als je Asjes en Whiteman opstelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *