Telegraaf | Koning ziet zonnige toekomst voor Sint-Maarten

Jorn Jonker

Ⓒ De Telegraaf

Philipsburg – De koning is optimistisch over de toekomst van Sint-Maarten. Bij een bezoek aan het door orkaan Irma getroffen eiland, viel hem het snelle herstel op. Er is nog steeds een hoop verwoesting, maar de mensen zijn veerkrachtig, stelt Willem-Alexander.

Willem-Alexander zei over het verwoeste Sint-Maarten: ik ben nog steeds geschokt als ik het eiland zie. Hij herinnert zich zijn bezoek afgelopen september, vlak na de orkaan, nog heel goed: ik heb nog nooit zoiets als dat meegemaakt.

De koning is onder de indruk van wat er in de tussentijd gebeurd is. Volgens hem zijn de gevolgen van Irma nog steeds heel duidelijk zichtbaar, maar hij ziet dat er heel hard gewerkt is. De Nederlandse militairen hebben daarbij nog meer gedaan dan van ze verwacht werd, zei de koning.

Willem-Alexander ziet dat er nog steeds mensen zijn die nog steeds getraumatiseerd zijn en niet naar huis kunnen. Maar dat zijn er vergeleken met bijvoorbeeld Luis in 1995 veel en veel minder, aldus de koning. Willem-Alexander: Ik kan me herinneren dat toen ik hier in september was de grootste angst tentenkampen waren, dat is niet gebeurd. Ze zitten nu nog wel in de opvang maar daar komen huizen voor, weet de koning.

De koning zegt daarom optimistisch: Het toekomstperspectief is zonnig en nou hopen we dat het toerisme terugkomt. Hij vervolgt: Sint-Maarten is er klaar voor, de Bovenwinden zijn er klaar voor en ik ben heel blij dat ik de kans heb gehad dit drie maanden later allemaal te aanschouwen.

Volgens koningin Máxima is het de bedoeling in de toekomst meer te letten op duurzame oplossingen. Ze ziet dat het eiland al bezig is na te denken over manieren van bouwen die de volgende storm wel kunnen doorstaan.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *