Telegraaf | Kustwacht onderschept 350 kilo cocaïne nabij Curaçao

De drugs werden in een speedboot vervoerd, die al enige tijd door de Kustwacht in de gaten werd gehouden.

WILLEMSTAD – Het marineschip Zr. Ms. Zeeland heeft in het Caribisch gebied een drugstransport met tien balen cocaïne op volle zee onderschept. Het totale gewicht van de drugs is ongeveer 350 kilo, meldde de Kustwacht.

De drugs werden in een speedboot vervoerd, die al enige tijd door de Kustwacht in de gaten werd gehouden.

Zo had het vliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied al enkele uren voor de aanhouding foto’s gemaakt van de boot in de buurt van Curaçao. Twee opvarenden zijn aangehouden.

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Kustwacht onderschept 350 kilo cocaïne nabij Curaçao

 1. Joep Meloen

  @ Ericlapas,

  Ik kan me de jaren 80 nog wel herinneren en toen waren Punda en Otrabanda geen leuke plekken om rond te lopen. Zodra je de auto parkeerde werd je besprongen door chollers die geld wilden, die je auto wilden wassen of die je auto zouden beveiligen.
  Het stuk van pakweg de Gouverneur naar Keizershof viel niet eens te lopen ‘s nachts, was levensgevaarlijk.

  Maar dat cocaïne ongevaarlijk is bestrijd ik ten zeerste. Het is een zeer verslavende drug, die uiteindelijk je hele leven zal verwoesten. In Sta Maria heeft jarenlang een drugsverslaafde rondgelopen die nu niet direct de standaard choller achtergrond had. Hij had een goede baan in de off-shore, vrouw en kinderen, ging aan de cocaïne en verloor werkelijk alles. Zo kwam hij op straat terecht en hoe het uiteindelijk met hem is afgelopen weet ik niet.
  Ik zeg altijd: ‘ik moet de eerste persoon nog tegenkomen wiens leven is verbeterd door het gebruik van drugs’ en tot op heden ben ik die persoon nog nooit tegengekomen. Daarom kun je maar beter van die troep afblijven.

 2. ericlapas

  Het valt op dat veel cocaïne transporten onderschept worden maar toch is de marktprijs van cocaïne niet gestegen dus blijkbaar is er geen schaarste op de markt. Cocaïne schijnt een party drug te zijn, de favoriete drug van de jetset de accountants, advocaten en vooral veel gebruikt bij vrouwen van lichte zeden.

  Op zich is cocaïne verkoop strafbaar maar Campo had al jaren een eigen huisdealer die door iedereen gedoogd werd want de vrouwen gebruikten de drugs om wakker te blijven. Althans dat denk ik het kan ook om zijn om de pijn en verdriet te verdringen.

  Op zich kan cocaïne gebruik niet veel kwaads het is anders dan heroïne en crack. De meesten van ons kunnen nog de uitgemergelde tandeloze junkies herinneren die vroeg in de ochtend bij MC. Donalds stonden om wat gratis rietjes te krijgen voor het roken van hun heroïne op foliepapier.

  Vraag me nog of er mensen zijn die zich de jaren ’80 en ’90 toen drugsverslaving hier op zijn dieptepunt was, herinneren dat winkeliers in Punda nog rattengif in prullenbakken deden om junkies in Punda te vergiftigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *