Telegraaf | ‘Laat ze maar een vuurpeloton sturen’

Edwin Timmer

Regering Curacao vreest ingrijpen Nederland | ANP

WILLEMSTAD – Grijpt Nederland in op Curacao of niet? Dat is de vraag vanmorgen als de Rijksministerraad in Den Haag bijeen komt om zich te buigen over het garanderen van de vrije verkiezingen op het Caribische eiland van 28 april.

Dagenlang leek het interim-kabinet Pisas eropuit om die stembusgang te saboteren.

Een aanwijzing door Den Haag zou uniek zijn in de relatie tussen Nederland en Curacao. Nooit eerder heeft de Rijksministerraad ingegrepen om in het Koninkrijk vrije verkiezingen te verzekeren. Als het gebeurt, legt de raad de verantwoordelijkheid voor de verkiezingen neer bij gouverneur Lucille George-Wout. Het kabinet-Pisas staat dan buitenspel.

Op Curacao deed de interim-regering gisteravond een uiterste poging om de vernedering van een aanwijzing te voorkomen. De coalitie van de voor corruptie veroordeelde ex-premier Gerrit Schotte nam ineens moties aan met als boodschap dat zij niet langer dwarsliggen. Als die aanwijzing toch komt, dan is dat volgens Schotte de schuld van ‘de marionetten van Nederland’ op het eiland.

Schotte’s coalitiegenoot Meindert Rojer blies nóg hoger van de toren over de dreigende aanwijzing: ,,Zeg maar tegen meneer de makamba (de Nederlanders, red) om een vuurpeloton op ons af te sturen. Als er bloed vergoten moet worden, dan moet dat maar gebeuren. We accepteren geen neokolonialisme op Curacao.’’

Sinds de beëdiging van het interim-kabinet precies een week geleden trachtte premier Pisas alles om de stembusgang af te stellen. Een rechtszaak voor het Europese Hof werd in gang gezet tot aan het bedreigen van ambtenaren van het Hoofdstembureau. Pas toen bleek dat gouverneur George-Wout voet bij stuk hield, gaf premier Pisas zich ineens gewonnen. De vraag is of dat voor Den Haag voldoende is.

Bron: Telegraaf

55 Reacties op “Telegraaf | ‘Laat ze maar een vuurpeloton sturen’

 1. Menki Royer zat bij frente obrero,pnp bij vele politieke partijen liep hij
  altijd kont te liken.
  Hij deugde nooit,alleen zijn verschijning zegt al genoeg zijn pens staat op springen kan amper bij zijn schoenveters komen debiele kop onverzorgd.
  Hij brabbelt alleen maar onzin.Welk bloed bedoeld hij?12 -1=11-1=10 ze verlaten 1 voor 1 HET ZINKEND SCHIP.GS IS NU OOK WEG?

 2. Die payados hadden liever het vb van Venezuela gevolgd. Democracy de kop indtukken. Maar men vergeet dat in het vrije Westen de kaarten anders worden geschud. Ze denken dat de YdK gek en dom zijn, maar daar vergissen zij zich knap in.
  ik heb een goed gevoel van 28/4 en een uitermate goed gevoel over Raafs’ HB.
  Dag Gerrit, dag allemaal.

 3. Niemand zou hem willen hebben op zijn territorium waar ga hij naar toe, klein Korsou?

 4. Norberto Ribeiro ta un abusador.

 5. Ik denk dat het tijd wordt om het paspoort van Schotte in te nemen. Het kan zo maar zijn dat hij een dezer dagen is gevlogen.

 6. Abraham Mossel

  100+ ☺☺☺☺☺♪♪

 7. Abraham Mossel

  @ NEP verhalen? als je Oscar van Dam ” friese naam uit Dokkum” net hoord op paradise nep twee van kanten” daar word je toch misselijk van” puggie doen Oscar maar dan wel graag in het toilet svp. baantjes jager rakkerar, ook na deze verkiezingen uit gebalanseerd,you no? ▬☻☻☻♪

 8. wat wordt het straks druk in de gevangenis en men zal voor deze lieden en zeker voor Menkie Rojer nog een psychiatrische afdeling moeten bouwen want die is er thans niet. Capriles heeft geen plaats voor geestelijk gestoorde criminelen.

 9. Norberto Ribeiro door jouw schantage heb je dhr.Pacheco Romer aan het huilen gemaakt.SHAME ON YOU.Je bent nu een persona NON GRATA.

 10. Fred Schiedam

  Het lijkt er meer op dat Nederland is gestopt met cadeautjes en lekkers, en dat de verwende, aan obesitas lijdende kinderen nu ontwenningsverschijnselen hebben.

 11. Schijnt dat hij ook een kind heeft met een makamba die in Nederland wonen.

 12. ericlapas Heren van stand? -geloof je dat zelf- behoorlijk triest dat je dat van jezelf denk , van de onderstand zal je bedoelen-ik hoor daar niet nu en nooit nog bij.
  Kan mijn broek zonder riem goed ophouden en dat zal jij zeker niet kunnen.

 13. Fred Schiedam

  Vuilnisman, mogen die zakken ook mee?

 14. Aanhangers en ministers hadden dat ook na 15 minuten gezien en uiteindelijk zat GS er in zijn eentje

 15. Abraham Mossel

  Ik zit te wachten op één tegen antwoord van die MUMIE poppen van Gerrit de Raaf, die zich minister en minister premier “smurffen” te noemen
  of zijn de touwtjes door geknipt van de marionet poppen door Gertje omdat zij niet meer in zijn plan voorkomen 1 heeft er al de handoek gegooid☻☻☻☻☻☻☻☻☻ “9” deze volgen nog, zij hopen op straf vermindering. Aanklacht landverraad.☻

 16. Meindert Rojer –e kobarde grandi ,bo ta kere nos yu Korsow tin ku warda pa nan manda hende for di Hulanda ? nos mes por “deal ku hendenan manera bo”masha facsil -tur Traidor manera bo mester wordu trata manera debe ser-no kere pasombra bo ta di kolo bo ta mas yu Korsow ku otro-mas miho bisa e Hollandesnan di par di siglo aki na Korsow Eseinan ta e puro Yu Korsow-abo sigur ku no-bosonan ta manera e regime na Venezuela unda tur kos a bay den donder-sorry aki si no -tene kuidow pa wak pasombra aki no ta Venezuela-esei ta konta pa tur e otro traidornan tambe.

 17. Maakt je geen zorgen ze hebben geen aanhang.

 18. Lafaard Meinki zal zich verschuilen achter dos Santos.

  Die heeft zo’n laag vet, daar komt nog geen torpedo doorheen.

 19. Verbaas mij niet hahahahaaaaaaaaaaaaaa in het verleden had “Schotte heeft zich met zijn ministers verschanst in het regeringsgebouw Fort Amsterdam”

 20. Abraham Mossel

  ☺♪ 10 +

 21. Abraham Mossel

  Meindert is een puur narcist, die aan zijn laatste veter trekt in het bijzijn van zijn byside van 19 jaren old. vieze pedo?.

 22. Meindert Rojer zei dat ” Als er bloed vergoten moet worden, dan moet dat maar gebeuren”

  99% van die groep van 12 zijn kippen dus hij praat voor zichzelf. Misschien rent hij als eerste heel hard weg om te gaan schuilen en laat Pik alleen achter.

 23. Joscelin Trouwborst

  Spijtig dat er nl bemoeienis nodig is, maar de garantie van vrije, onbelemmerde verkiezingen nu, dat is belangrijk.
  Schotte zal hier helaas een negatieve trom over roeren.
  Blijf weg van Schotte-Pisas manifestaties, mijd confrontaties.

 24. Abraham Mossel

  ☻☻ uit betrouwbare bron heb ik het slechte nieuws mogen bekomen, dat er een plan is uitgewerkt om het forti te bezetten door regering PIK , die dan de nieuwe vlag van Curcrim zal tonnen”$$$$” aan zijn volk!☻↨

 25. @ Abraham Mossel hahahaaaaaaaaaaaa je was vergeten te vermelden dat Gerrit de kamelion en PIK de bordenwasser beide en IQ hebben van 0 punten.

 26. Reindert moet bebinnen zijn ultra NL naam te gaan changen. Wat een payaso.

 27. Abraham Mossel

  @ Enri, Het vuurpeloton uit eigen gelederen met hulp van het Grote $$$$$$$ geld. “En geloof deze Jonge man nu maar eens” , Abrham Mossel heeft ( veel wereld kennis) een telepathtie waar de hele regering PIK de bordenwasser incl Gerrit de kamelion nog nooit één weet van hebben gehad. Mensen kennis leer je niet met oplichting zittende in een stoel, nee dat leer je in de praktijk, als je directeur bent geweest van een Bouwbedrijf 35 jaar lang, dan weet je echt wel als er een werkgenemer echt ziek is of de kamelion uit hangt, breek mij verder de bek niet open , maar jij Gerrit de Raaf kan nog niet fietsband plakken zonder een ander de schuld tegeven dat HIJ de band verkeerd heeft geplakt. Dus met andere worden Gerrie jouw fiets band is lek/verrot en zit vol met gaten, is niet meer te plakken, dus rijp voor de vuilnisbak.

 28. Welke vuurpeloton? Heeft Nederland H. Wiels geëxecuteerd?

 29. Meindert Rojer.. 15 jaar nooit wat gedaan bij de overhead..

 30. Beste @Abraham Mossel, wij zijn allebei heren van stand dus laten wij ons niet tot het niveau van @miep verlagen.

 31. Abraham Mossel

  @ Ericaplasje, Grote bek heb je wel,maar ik zie jou straks niet in de poenda met die vrijheids brandende fakkel lopen, gekregen van jouw slavenshon, Gerrit de Raaf!

 32. Die ericlaplas heft zeker een telefoon of stromend water gekregen van Schotte c.s. Vandaar dat hij nu uit zijn nek lult.
  Ami tamed ta yu Korsow puro!!

 33. Abraham Mossel

  is al geregeld, deRmR is niet zo dom, als die op zijn borst kloppende PIK met ik ben slimmer als jullie!, wat een dooie hond hé☺in huis.

 34. Dit is nog zacht uitgedrukt ook!!

 35. nee hoor, geen vuurpeloton voor deze dramaqueen..
  gewoon samen met je buddy Schotte het gevang in…

 36. Verklaart veel over de omgeving waarin je bent opgegroeid.

 37. Meindert Rojer-otro imbiciel , niemand zit op jou te wachten ,en als je denkt dat je als zielepoot domme opmerkingen moet maken-Idiot -nobody cares if you get a bullet-you are nothing special-just another profiting racist.
  Abo-un hende ku ta adora un Ladron estafador prueba dor di korte -no merese niun persona su konfiansa.Pero awor hopi hende por a habri wowo mira tur e probechadornan ku tin e isla aki pluma.

 38. ericlapas-weer zo’n zielige opmerking-jij stond zeker vooraan om die pakjes aan te nemen-vandaar dat je hedendag zo’n groote flikker bent.
  jij en de jouwen zijn die vieze discriminerende zooi die dit eiland eerder naar de hel dan de hemel brengen-als je zelf niet productief iets kan aanleveren-rot dan maar op-ga maar naar je voorouders ze zullen je met veel gehoon ontvangen.Nederland heeft meer voor jou gedaan dan wie dan ook-je kunt niet altijd alleen maar blijven nemen.
  anto ami ta di e groupo YU korsow puro

 39. Helaas is dit een oerdomme reactie die vast en zeker model staat voor de intelligentie van degenen die achter de crimenele maffiabende van Schotte & co. staan.

 40. Abraham Mossel

  De kogel is door de kerk. Meindert Rojer kan vast klaar gaan staan zonder blind doek svp. Curacrim onder curatele, wat berteft verkiezingen, Gouverneur neemt over.

 41. U heeft het echt goed niet begrepen. We hebben het er zelf naar gemaakt en dit is de laatste wettelijk vast gelegde stap om de democratie te beschermen.

 42. caribbeancynic

  Ze houden het nieuws in Nederland niet in de gaten. Iedereen weet dat Nederland geen kogels meer heeft. Het leger moet bij schietoefeningen ‘pang pang’ roepen.

 43. Als ik het bericht goed lees dan eerst spoed advies van de RvS en daarna volgt mogelijk de AMR.

 44. Het enige wat die Rojer kan is blerren en onzin uitkramen. Voor de rest nul komma nul !!!

 45. PRECIES !!!!

 46. Zoals uit de link van BZK blijkt, is er geen aanwijzing gegeven, er is wel advies gevraagd aan de raad van state van het koninkrijk over zo’n aanwijzing. Verder is over het optreden van de gouverneur als volgt geoordeeld:
  “De Rijksministerraad heeft verder vastgesteld dat het ontwerp-landsbesluit van de interim-regering van Curaçao om de verkiezingen af te gelasten in strijd is met de rechtszekerheid en deugdelijkheid van bestuur. De Gouverneur heeft dat ontwerpbesluit terecht niet bekrachtigd.”

  https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-binnenlandse-zaken-en-koninkrijksrelaties/nieuws/2017/03/31/rijksministerraad-verkiezingen-curacao-op-28-april-moeten-doorgaan

 47. Niemand gaat ingrijpen. De RMR gaat gewoon de organisatie van de verkiezingen formeel in handen geven van de Gouverneur, in casu de Kiesraad. Einde oefening.
  Dat gefrustreerde parlementariers hun politieke toekomst op dit eiland zien verdampen is duidelijk. Dat ziet iedereen. Wedden op het verkeerde paard heet dat.
  Om nog een beetje hun nederlaag te camoufleren, komen de gebruikelijke indianenverhalen weer in de krant.
  Na de verkiezingen is het hopelijk mogelijk een meer constructieve meerderheid te laten regeren.

 48. Een grote boevenwagen is ook goed 😉

 49. Als ik dit lees denk ik dat het goed is dat Menki Rojer als eerste voor zijn vuurpeleton komt:

  http://antilliaansdagblad.com/images/stories/adnews/2014/Augustus/25-08-14/P03.pdf

 50. Wat een racistisch en oerdom geblaat zeg. Zijn er echt mensen die in deze teksten trappen? Schotte en consorten vormen een corrupte bende die nóg meer belooft en nóg minder geeft dan de gemiddelde politicus. En als ze het niet meer weten geven ze Nederland de schuld. Zijn hun zakken nog niet genoeg gevuld?

 51. Nederland, schenkt àlle eilanden totale(!) onmiddellijke onafhankelijkheid : scheelt u de vrijwel dagelijkse hoofdpijn. Nu!

 52. De relatie met Nederland begint langzamerhand als de relatie die wij als kind met de vriendelijke oom, die elk weekend cadeautjes en lekkers meebracht maar niet met zijn handen van je kon afblijven te lijken.

 53. Abraham Mossel

  Het soort tieppetje’s als Meindert Rojer, stonden het hartst te schreeuwen en te blerren toen Wiels om de hoek was geholpen door een politieke moord, zij wisten na 5 minuten al wie de moordenaars waren en zij wisten na twee dagen al te vertelen wie de opdracht gevers waren. De tieppetje als Meindert zouden de daders wel ff opknappen als het OM het niet snel deed. En wat is er van terecht gekomen, helemaal niks, nada. Ik zou zeggen Meindert ga maar vast staan op het Wilhelminaplein met een blindoek voor je ogen, dan is het gratis feest georganiseerd toneelstuk “verkiezingstunt” door het Interim kompleet.

 54. joop savaneta

  Uh, een vuurpeloton? Waarom niet want opgeruimd staat netjes.

 55. Postman441

  Ik zou het aan de ene kant heel erg vinden dat de Rijksministerraad in moet grijpen om vrije verkiezingen mogelijk te maken en te garanderen, maar aan de andere kant heel blij zijn dat door ingrijpen het mogelijk is om vrije verkiezingen te garanderen en te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *