Telegraaf | Martina naar halve finale 200 meter

 Churandy Martina (r) op weg naar de halve finale | Foto: AP

Churandy Martina (r) op weg naar de halve finale | Foto: AP

RIO DE JANEIRO – Churandy Martina heeft zich dinsdag geplaatst voor de halve finale op de 200 meter. De op Curaçao geboren atleet liep in zijn heat naar de tweede plaats in 20,29 seconden.

Solomon Bockarie kwam in zijn race acht honderdsten tekort. Hij werd met 20,42 derde. De beste twee van elke heat plus de beste vier tijden gaan naar de halve finale. Met 20,42 komt Bockarie daarvoor echter tekort.

De heat van Martina werd gewonnen door Nery Brenes uit Costa Rica in 20,20. Wereldrecordhouder Usain Bolt (19,19 seconden in 2009) won in 20,28 seconden de heat van Bockarie, waar de Nigeriaan Ejowvokoghene Oduduru tweede werd. De beste tijd werd gelopen door de Canadees Andre De Grasse in 20,09. Martina staat met zijn 20,29 gedeeld zeventiende.

Martina liep zijn race met een flink stuk tape op de achillespees. “Dat komt allemaal goed”, zei hij na afloop. “Ik moet hier gewoon hard lopen. Je krijgt het niet voor niets. Maar ik dank God dat ik weer op de Spelen ben. Het is een zegen, wat het eindresultaat ook zal zijn.”

Bockarie bleef met zijn 20,42 net boven zijn persoonlijk record van 20,39 en dat was lang niet genoeg om door te gaan. “Ik ben niet tevreden. Ik vind het lopen in een van de binnenbanen altijd lastig en heb bovendien weer last van mijn rug gekregen. Ik ga me snel laten behandelen door de fysiotherapeut om op tijd fit te zijn voor de estafette.”

Met respectievelijk 10,22 en 10,36 seconden plaatste zowel Martina als Bockarie zich eerder niet voor de halve finales op de 100 meter. Ze komen later dit toernooi nog in actie met het estafetteteam.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *