Telegraaf | ’Meer coke uit Suriname dan ooit’

Suri-kartel weer springlevend | John van den Heuvel en Mick van Wely

De president van Suriname, Desi Bouterse, zou dubieuze contacten hebben met drugscriminelen als de geliquideerde Franklin Waterval (r.)

PARAMARIBO – Het beruchte drugsnetwerk ’Suri-kartel’ lijkt weer springlevend. De omvang van de smokkel van cocaïne via en vanuit Suriname naar Europa is explosief gestegen.

Op 8 februari werd een partij van bijna 1000 kilo onderschept in de haven van Paramaribo. Nog nooit werd hier zo veel coke ontdekt. In de laatste twaalf maanden onderschepte de politie vier keer meer dan een paar jaar geleden.

Laksheid

„Deze massale smokkel kan alleen gebeuren door laksheid of met medeweten van de overheid. Het is een ongelooflijk zorgwekkende ontwikkeling”, zegt de oud-politiecommissaris van Paramaribo en parlementslid Krishna Mathoera in een interview met deze krant.

Volgens haar kan Nederland veel meer doen om de smokkel via Suriname aan te pakken.

„Je kunt in Rotterdam wel op de coke jagen, maar als je de bron niet aanpakt, is het dweilen met kraan open.”

Lees het hele verhaal: ’Meer coke uit Suriname dan ooit’

En lees de analyse: Bouterse en Escobar twee-eenheid

Bron: Telegraaf

3 Reacties op “Telegraaf | ’Meer coke uit Suriname dan ooit’

  1. Dit is hem echt niet, haha. Zijn neusvleugels zijn anders en zijn uitstraling ook.

  2. Nou ja, die neus…zo’n groot verschil met z’n ‘gewoonlijke’ neus zie ik niet hoor. De man heeft eenmaal een afro-neus, een afro-neus gaat gepaard met grote brede neusvleugels. Misschien is hij op die foto iets jonger dan nu. Bij het ouder worden heeft een neus ook de neiging iets naar beneden te krommen, hoewel, ik weet niet zeker of afro-neuzen tijdens het verouderingsproces ook de neiging hebben ietsjes van vorm te veranderen.

  3. Moet de man links op de foto Bouterse voorstellen? Dat is hem echt niet! Bouterse heeft een totaal andere neus. Hahaha
    Doe jullie huiswerk in plaats van klakkeloos te knippen en te plakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *