Telegraaf | Met cocaïne gepakte stagiaire is ’erin geluisd’

Ⓒ Hollandse Hoogte

Paramaribo – De Nederlandse stagiaire Florence werd vorige week zaterdag op het vliegveld van Suriname opgepakt voor het smokkelen van ruim een kilo cocaïne, zo meldde de Surinaamse politie. Maar volgens Florence heeft zij ongewild meegewerkt aan het doortrapte plan van een Surinaamse vriend van haar.

Ze is donderdag vrijgelaten en nu weer in Nederland. Volgens Florence was de cocaïne vermengd met water en leken de flesjes wel degelijk gevuld met parfum. Ze kende de ’vriend’ die haar vroeg de parfum mee te nemen naar Nederland vier maanden. „We hadden een vertrouwensband. Zoiets verwacht je gewoon niet”, zo vertelt zij aan Hart van Nederland.

Omdat ze door middel van Whatsapp-gesprekken met hem kon bewijzen dat ze echt van niets wist, werd ze na vier dagen vrijgelaten.

Florence’s ’vriend’ heeft toegegeven de flessen parfum, met daarin de lading cocaïne, aan haar te hebben gegeven. Hij zit nog vast.

Bron: Telegraaf

10 Reacties op “Telegraaf | Met cocaïne gepakte stagiaire is ’erin geluisd’

 1. Percentages zijn niet bekend.
  Het gesignaleerde geval valt helaas niet onder de z.g. ‘95% regeling’ van BS.

  Als stagiaires een ‘zwarte paal’ willen kunnen ze beter naar de Antillen komen. Daar is de zee tenminste nog ‘hemels blauw’ en dit is waar de ‘blonde’(domme?) Hollandse dames ook dol op zijn.

  Jongedames van Surinaamse afkomst gaan over het algemeen liever naar hun geboorteland – naar ‘Famiri’ – want daar kun je beste Roti, Pindasoep, Pom, Moksi Alesi, Maizenakoekjes, Creoolse stoofpot, Pastei, Doksi Masala, Tjauw Min, Kouseband, enz. etc. eten bij Mama, Tanta of Nicht en misschien ook Birtisma. Ananaspunch en Dawet zijn ook niet te versmaden. ‘Switi tog’…

 2. 95 procent van de witte vrouwelijke stagiaires die in Suriname gaan stagelopen doen dat omdat ze junglefever hebben.. Lekker tijdens de staige een zwarte paal proberen om na de stage weer met Floris-Jan of Hendrik-Pieter te gaan.

 3. Naschrift.
  Het was een Nederlandse stagiaire van Surinaamse komaf. [posted in: Nieuws-Suriname] Overigens wordt de jongedame daar ‘Florance D.’ genoemd en niet ‘Florence’ of ‘Florenze’. But what is in a name? Ze zou bijvoorbeeld net zo goed Erica L P kunnen heten….

 4. Een ander de schuld geven komt overal voor, maar de cultuur op ons eiland heeft wat dit betreft een overtreffende trap. Van dit fenomeen kunnen talloze voorbeelden uit het dagelijkse leven worden geplukt. Een van de bekendste is:

  ‘De boom heeft mijn auto geslagen’.

  Ja natuurlijk, jij reed rustig over de weg en opeens kwam daar een arm met een vuist uit de boom en die heeft jou onverwachts hard geslagen. Goh die bomen toch, niet te vertrouwen hè! Oh, is dit de reden dat de YdK zo graag bomen met een loader of bulldozer ontworteld en zo onze schaarse natuur naar de Filistijnen helpt?

 5. @Ikke
  Misschien moet je het omkeren.
  Je weet ongetwijfeld dat het ‘drugsprobleem’ in NL al in de 60er jaren begon. Ik denk dat er destijds nog weinig YdK woonden-:)

 6. Vraag Beflapas: ‘Wanneer houden de Nederlanders op met de zwarten de schuld te geven?’.

  Antwoord: wanneer de zwarten niet meer oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitscijfers.

  Ga eens zwart/wit tellen in Bon Futuro, Beflapas.

 7. @ericlapas, heb ergens gelezen dat Florenze ook een zwarte surinaaamse studente is, woonachtig in Nederland.
  Dus zwart heeft zwart hier zondermeer ingeluisd.

 8. Brian Mariano

  Weet er alles van, ook ik had zo’n ‘vriend’ die mij een koffer met dubbele bodem gaf.

  Kreeg er een jaar cel voor, maar gelukkig hoef je die op Curacao niet daadwerkelijk uit te zitten.

  Helaas werd ik daarna betrapt op het gebruik van doping, ook aan mij gegeven door een ‘vriend’ waarna mijn atletiekcarriere in 1 keer over was.

 9. @ ericlapzwans, dat leren de nederlanders van de YdK daar heeft het ook altijd iemand anders gedaan.

 10. “volgens Florence heeft zij ongewild meegewerkt aan het doortrapte plan van een Surinaamse vriend van haar.” Wanneer houden de Nederlanders op met de zwarten de schuld te geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *