Telegraaf | Met deze 4 tips overwin je al je angsten

Overwin je angsten! | foto 123rf

Overwin je angsten! | foto 123rf

Ben je als de dood voor spinnen, krijg je al trillende knieën bij het idee dat je in een vliegtuig moet stappen of maakt alleen de gedachte aan de tandarts je al angstig? Werp dan een blik op onderstaande vier tips! Hiermee zou je namelijk iedere angst kunnen overwinnen!
Hoe kom je nou van die vervelende angst af? Schrijver Robert Biswas-Diener heeft de oplossing. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat je met deze vier strategieën je angst in mum van tijd de baas wordt!

1. Onzekerheid
Angst komt voor een groot deel voort uit onzekerheid. In een spannende situatie weet je vaak niet wat je te wachten staat én heb je geen controle. Precies dat zorgt voor klotsende oksels, zweethandjes en trillende knieën. Wil je hier vanaf? Duik dan de boeken in en verzamel zoveel mogelijk informatie over de situatie. Want hoe meer je weet, hoe minder angstig je zult worden.

2. Ontspannen
Als er iets is wat de angst nog groter maakt, dan is het paniek. Probeer dus te voorkomen dat het helemaal zwart wordt voor je ogen. Hoe? Door te ontspannen. Doe mee met een lesje yoga, mediteer, bid of focus op je ademhaling. Kijk wat voor jou werkt om te ontspannen. Dit maakt het makkelijker om de spanning onder controle te houden in een angstige situatie.

3. Woede
Oké, je moet niet iedere dag uit je slof schieten, maar af en toe een keer flink boos worden, kan helpen om je angst te overwinnen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat boze mensen situaties beter onder controle hebben. Zo hebben ze meer doorzettingsvermogen en zijn ze optimistischer over het overwinnen van de angsten.

4. Falen
Wees niet bang om te falen. Soms is het onvermijdelijk en de angst wordt alleen maar groter als niets mag mislukken. Slaag je er niet in om die spin weg te halen? Jammer dan! Je staat er al wel met je neus bovenop en de volgende keer lukt het je misschien wel! Mensen zijn het minst bang als ze fouten vergeven en het zien als een kans om te leren!

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Met deze 4 tips overwin je al je angsten

  1. Iets voor Irma Lips?

  2. Abraham Mossel

    Robert ga ff bij Gerrit de Raaf langs, misschien kan jij hem nog wat leren ( wijs maken).Veel succes en laat me wat horen van je als bij de Raaf langs bent geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *