TELEGRAAF: ‘Minister Curaçao zwaar over de schreef’

GevMin Marvelyne Wiels, vlak voordat ze een slaande beweging naar de journalist maakt. Links haar bodyguard. Foto |  Persbureau Curaçao

GevMin Marvelyne Wiels, vlak voordat ze een slaande beweging naar de journalist maakt. Links haar bodyguard. Foto | Persbureau Curaçao

DEN HAAG – De gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels van Curaçao is zwaar over de schreef gegaan met haar agressieve gedrag richting de Nederlandse journalist Dick Drayer.

Haar bewakers zouden hem ook nog eens geslagen hebben en in ieder geval gehinderd hebben bij zijn werk.

Advertentie

Dat stelt SP-Kamerlid Van Raak die woedend is over wat er is gebeurd in de dr. Nelly Winkel school in Willemstad. Hij vindt dat Curaçao een tik op de vingers moet krijgen voor het gedrag van één van haar ministers, die nota bene namens het land Curaçao zitting heeft in de Rijksministerraad in Den Haag.

„Dit hoort niet thuis in een democratie”, zegt Van Raak. De socialist wil dat minister Plasterk (Binnenlands Zaken) actie onderneemt. Ook premier Rutte, die voorzitter is van de Rijksministerraad, zou op zijn strepen moeten staan.

GevMin Marvelyne Wiels van Curaçao haalt de koppen in de Telegraaf

GevMin Marvelyne Wiels van Curaçao haalt andermaal de koppen in de Telegraaf

Confrontatie

Journalist Drayer heeft aangifte gedaan tegen de bewakers van Wiels, de zus van de vermoorde politicus Helmin.

„Het was allemaal voorop gezet”, zegt Drayer desgevraagd, die in de school was voor enkele lokale media. „Ik werd de hele tijd door de bewakers gevolgd. Uiteindelijk lokte mevrouw Wiels een confrontatie uit.”

Midden in een klaslokaal liep Wiels op Drayer af en deed, voor het oog van kinderen en ouders, alsof ze Drayer een klap zou verkopen.

„Op het laatste moment trok ze haar hand terug en haalde ze die door haar kapsel.”

Toen Drayer zei dat hij dit een ’klotesituatie’ vond, doken de bewakers bovenop de journalist en sloegen ze Drayer waar ze hem raken konden.

Wraak

Wiels zou volgens Drayer haar gram willen halen omdat hij eerder onthulde dat mevrouw Wiels haar cv heeft opgeleukt om haar ministersbaantje te krijgen. Drayer:

„Ze was uit op wraak. Zo iemand is een ministerschap onwaardig. Ik heb later mijn verontschuldigingen aangeboden aan de school en de kinderen, ook al kon ik er weinig aan doen.”

Minister Wiels ontkent dat Drayer geslagen is door haar bewakers.

„Het kan wel zijn dat hij op zoek is naar een pak slaag, maar dat krijgt hij niet van mij”, laat ze via een woordvoerder weten. Volgens Wiels heeft Drayer tegen haar gezegd: ’ik maak je af, trut’, waarna haar bewakers hem ’terzijde hebben gezet’.

Drayer ontkent die bewoordingen.

Op de vraag of haar bewakers politiebeambten zijn, zoals zij beweerden tegen de journalist, kwam gisteren geen antwoord van Wiels.

„Ik daagde ze uit me te arresteren, maar dat gebeurde natuurlijk niet”, aldus Drayer.

Bron: Telegraaf

door Jorn Jonker en Edwin Timmer

 

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *