Telegraaf | Moszkowicz zal Hells Angel (laten) betalen

door Saskia Belleman

Moszkowicz zal Hells Angel (laten) betalen

Voormalig advocaat zegt niets over identiteit geldschieter

AMSTERDAM – Voormalig advocaat en aspirant-politicus Bram Moszkowicz verzet zich niet langer tegen de claim van 35.000 euro die zijn ex-cliënt Hells Angel Donald G. op hem heeft.

Moszkowicz bevestigde gistermiddag dat hij zich „om mij moverende redenen” neerlegt bij het vonnis dat de rechtbank Amsterdam in november 2014 bij verstek wees. Daarin stond dat hij het geld moest teruggeven. „Het geld zal worden betaald, maar niet door mij”, aldus Moszkowicz, die geen mededelingen wil doen over de identiteit van zijn geldschieter. Ook wil hij niet zeggen of het een lening of een schenking betreft.

Ex-strafpleiter Moszkowicz leende het geld van Hells Angel Donald G. in twee etappes, in de periode 2008-2009. Eerst ging het om een bedrag van 25.000 euro, waarmee Moszkowicz zijn personeel wilde betalen. Nadat de aflossing op zich liet wachten, ging G. akkoord met de belofte van Moszkowicz dat het geld zou worden terugbetaald zodra het kantoor aan de Herengracht was verkocht.
Ziekenhuis

Daarna leende G. hem nog eens een bedrag van 10.000 euro, dat zijn advocaat zei nodig te hebben voor een kostbare ziekenhuisbehandeling. Uit het vonnis blijkt niet om wat voor soort behandeling het ging. In juni van dit jaar werd het kantoorpand aan de gracht voor 2,6 miljoen euro verkocht aan Nali Real Estate, maar G. zag geen cent.

Afspraken over maandelijkse aflossingen werden niet nagekomen, waarna Donald G. een advocaat inschakelde om het geld te incasseren. Moszkowicz reageerde niet op een aangetekende brief en op aanmaningen. Voor G. was de maat vol. Hij stapte naar de rechter, die hem in het gelijk stelde. Moszkowicz tekende verzet aan tegen het vonnis, maar kwam enkele maanden geleden niet opdagen voor een verhoor.

Komende maandag zou hij verplicht acte de présence moeten geven, maar dat weet hij nu te voorkomen door in het vonnis te berusten.

Bram Moszkowicz mag zich sinds april 2013 geen advocaat meer noemen. Naast de tuchtrechter, lag Moszkowicz overhoop met de fiscus, vanwege een forse belastingschuld.

Eerder schoot zanger Gordon hem te hulp met geld toen advocaat Gabriël Meijers dreigde de bezittingen van Moszkowicz te veilen. Er stond nog een rekening van 15.000 euro open voor bijstand tijdens tuchtrechtprocedures.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *