Telegraaf | Nieuw beleid: Londense politie ramt criminelen gewoon van scooter

Nieuwe aanpak scooterbendes Ⓒ Metropolitan Police

Londen – Het nieuwe beleid tegen scooterbendes pakt goed uit in Londen. Daar duren achtervolgingen tussen politieagenten en criminelen sinds oktober een stuk korter. Agenten hebben namelijk toestemming de criminelen aan te rijden.

De Londense politie gaf vrijdag beelden vrij van zo’n aanrijding. Deze acties worden uitgevoerd door speciaal getrainde agenten. Zo meldt RTL Nieuws.

Scooterbendes zijn in Engeland een groot probleem. De criminelen stelen de voertuigen om vervolgens anderen van hun telefoon of waardevolle spullen te beroven. Dit kan wel oplopen tot 30 telefoons in een uur.

De boodschap van de Londense politie is duidelijk: scooterbendes zijn niet meer veilig in het Verenigd Koninkrijk. Tot nu toe zijn er al 2000 criminelen van hun scooter gereden. Wat tot 736 arrestaties leidde.

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Nieuw beleid: Londense politie ramt criminelen gewoon van scooter

  1. Uitstekend initiatief.

    Zou goed zijn als Nederland zo ook het Antilliaans en Marokkaans scootertuig zou aanpakken. Van mag de politie hen morsdood rijden.

    Maar dan komen ongetwijfeld mondi monkey families, zoals de Arubaanse familie Henriques, in opstand en daar is het o zo voor discriminatie gevoelige Nederland doodsbang voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *