Telegraaf | Ook EU wil banden met Cuba aanhalen

Havanna_Cuba

Na VS wil ook EU banden met Cuba aanhalen | Foto: Wikimedia commons

BRUSSEL – Nu de verhoudingen tussen Cuba en de Verenigde Staten zijn ontdooid, wil ook de Europese Unie de banden met het land aanhalen. Federica Mogherini, de Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de EU, reist nog deze maand naar Cuba.

Ze zal op 23 en 24 maart de Cubaanse hoofdstad Havana bezoeken. De EU is naar eigen zeggen „benieuwd om te zien hoe de relatie met grote sprongen kan verbeteren” en ziet „nieuwe kansen voor iedereen” nu Cuba zich opener opstelt ten opzichte van andere landen. Het is voor het eerst dat een hoge vertegenwoordiger van de EU de eilandstaat bezoekt.

Vorig jaar december maakten de VS en Cuba plotseling bekend dat de landen toenadering zochten en gevangenen zouden uitruilen. Bovendien besloot Cuba grote hervormingen door te voeren. Decennia lang stonden de landen juist fel tegenover elkaar.

De EU zocht overigens al eerder toenadering tot Cuba. Zo besloten de ministers van Buitenlandse Zaken van de 28 EU-lidstaten in februari 2014 al dat er een dialoog op gang moest komen met de machthebbers binnen dat land.

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Ook EU wil banden met Cuba aanhalen

  1. Ja hoor, onbenullig (!) EU danst Obama weer naar de pijpen, pfff.
    Obama, die kinderachtig alles uit de kast trekt om ènkel en alleen om Rusland maar dwars te zitten : olieprijs, zogenaamde grote voorraden) Cuba en noem maar op.
    Zijn wil / regels oplegt aan de hele wereld en de wereld danst naar de pijpen van de VS. Een pure en gevaarlijke machtswellusteling is Obama!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *