Telegraaf | Opstelten en Teeven stappen op

Minister Opstelten en staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie
stappen beiden op. ‘Ik ben verantwoordelijk voor onduidelijkheid’

Minister Opstelten en staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie stappen beiden op. 'Ik ben verantwoordelijk voor onduidelijkheid' | Foto ANP

Minister Opstelten en staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie
stappen beiden op. ‘Ik ben verantwoordelijk voor onduidelijkheid’ | Foto ANP

DEN HAAG – Minister Opstelten en staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie stappen allebei op. Dat hebben de beide bewindslieden bekend gemaakt op een persconferentie.

Opstelten zei dat er bij nader onderzoek informatie is ,,ontsloten” die al eerder bekend had moeten en kunnen worden. “Er is gedurende een te lange periode onduidelijkheid blijven bestaan over de schikking. Ik draag en neem de volle verantwoordelijkheid. Daarom heb ik ontslag aangeboden aan de koning,” zei hij tijdens een persconferentie op het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Staatssecretaris Teeven vindt dat hij niet meer geloofwaardig kan functioneren nu Opstelten is afgetreden. Teeven vindt het ,,onverteerbaar” dat Opstelten is opgestapt om de gang van zaken rond een deal tussen justitie en drugscrimineel Cees H.

,,Het is iets wat me persoonlijk raakt”, zei Teeven in een toelichting op zijn besluit om ook op te stappen. Teeven was destijds als officier van justitie nauw betrokken bij die zaak. ,,Ik vind dat ik niet verder geloofwaardig kan functioneren als staatssecretaris omdat de minister moet aftreden over de Teevendeal”, aldus Teeven.

Hij benadrukte overigens dat er met die deal ,,niets mis” was.

Maandag werd bekend dat er toch 4,7 miljoen gulden gemoeid was met de deal die Teeven als officier van justitie sloot met een drugscrimineel, veel meer dan de bijna 2 miljoen die Opstelten aan de Tweede Kamer had gemeld. Het verkeerd informeren van de Tweede Kamer geldt als een politieke doodzonde.

Bron: Telegraaf

3 Reacties op “Telegraaf | Opstelten en Teeven stappen op

  1. Curacaose politiek: als democratie WERKTE, hadden ze dat hier al lang afgeschaft 🙂

  2. @ed,
    helaas niet alleen in de politiek, als je naar de criminaliteit kijkt op het eiland.
    begrijpelijk want de politiek geeft het voorbeeld…
    pakken wat je pakken kan…

  3. Kan de politiek op Curacao een voorbeeld aan nemen. Hier blijft iedereen gewoon zitten en doet of z’n neus bloedt. Het geeft wel duidelijk aan dat er een totaal gebrek is aan normen en waarden in de Curacaose politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *