Telegraaf | Oud-premier Schotte weer voor de rechter

Met pleitnotities advocaat Schotte mr. Rutsel Martha

Ex-premier Schotte (MFK) eist privileges om vanuit de gevangenis in het parlement te kunnen blijven werken met voortgezet salaris en aangepaste faciliteiten | Extra

WILLEMSTAD – Oud minister-president van Curaçao Gerrit Schotte heeft vrijdag aan de rechtbank gevraagd een Italiaanse advocaat-generaal te laten horen. Volgens Schotte kan Roberto Pelicano getuigen dat het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao onwaarheden heeft verteld over correspondentie met het Italiaanse OM in Milaan.

Die correspondentie zou een belangrijke aanleiding zijn geweest om een strafrechtelijk onderzoek naar Schotte te starten. De oud minister-president zit sinds eind vorig jaar een gevangenisstraf uit van drie jaar voor onder meer corruptie. Hij zou geld hebben ontvangen van een Italiaanse zakenman op Sint-Maarten in ruil voor invloed in Schottes regering.

Schotte en zijn advocaten hebben de zaak aangespannen omdat volgens hen de verklaring van Pelicano een ander beeld oplevert van de strafzaak tegen Schotte. Tientallen aanhangers waren vrijdagochtend aanwezig om voor de deur van het rechtsgebouw hun steun aan Schotte te betuigen.

Demonstratie voor Schotte buiten de rechtszaal | Extra

Schotte heeft vrijdag voor de rechtbank tevens gezegd dat hij niet kan worden afgezet als volksvertegenwoordiger. Volgens de parlementsvoorzitter kan hij niet langer in het parlement zitten, omdat hij een straf van drie jaar uitzit. Schotte en zijn advocaten bestrijden dat. Volgens hen heeft de Statenvoorzitter niet de rechtskracht om Schotte uit zijn functie te ontheffen.

Bron: Telegraaf

Naschrift KKC

2019 01 18 – Babel Gerrit Schotte Pleitnotities Rutsel Martha by Black Lion on Scribd

6 Reacties op “Telegraaf | Oud-premier Schotte weer voor de rechter

 1. Hebben ze geen waterkanon om deze mensen nat te spuiten?

 2. Moet je die lullo`s met de borden zien. Wat krijgen ze, un botter di rom of sigaretten?? Stelletje achterlijken!!

 3. Dit is momenteel de werkzaamheden van een aantal paramentaires van Curacao die maandelijks ang 12.000,– verdienen.
  D.J. Gibie Doran (momenteel druk bezig met tumba festival en karnaval), Pik Pisas de politie van Bandabouw. De gekke Menki Rooier die vroeger tijdens zijn ambtenaar periode meer aanwezig was in de casino’s dan op zijn werkplek, de media-geile, Bolo Carlie Cooper en k””ntlikker van zijn baas Schotte, de ex-visverkoper van Boca, mis Constancia staan op het Wilhelminaplein met borden te protesteren terwijl wij, zijnde belastingbetalers, onze zuur verdiende centen moeten afdragen om deze nietsnutten in hun maandelijkse salarissen te voorzien.
  Het wordt tijd dat deze nietsnutten gekortwiek worden op hun inkomsten.
  Trouwens, wederom waren er meer fotografen en radioverlaggevers dan demonstranten.
  Misschien een teken dat onze dushi hedenan eindelijk beginnen te begrijpen dat Shcotte een echte crimineel is??????

 4. Jan (Haarlem)

  Idd het Land is nu toch wel klaar met dit stuk onbenul. AFvoeren of TBS in NL voor deze gestoorde narcist of anders naar de Point-Blanche. Ik heb begrepen dat de boys daar ook niet mals zijn.
  Ze zijn niet eens in staat meer dan 74 “symatisanten”te laten rondhuppelen. Wat een gedoe zeg.

 5. Trots op Curaçao

  En dan Nederland met het probleem opzadelen? Geloof dat we dat hier nu maar eens en voor altijd over moeten ophouden. We zijn zelf capabel genoeg. Er is hier ook een zeepjesfabriek.

 6. Plaats die hufter over naar een gevangenis in Nederland, dan ben je van alle gezeik af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *