Telegraaf | Politica Curaçao mag blijven na slaan collega

Politica Curaçao mag blijven na slaan collega

WILLEMSTAD – De Curaçaose parlementariër Jacinta Constancia, die vorige week haar collega-Statenlid Giselle Mc William een klap in haar gezicht verkocht, behoudt haar zetel in het parlement op het eiland.

Haar partijleider Gerrit Schotte kondigde donderdagavond (lokale tijd) aan dat ze in de Staten mag blijven zitten. Constancia heeft haar excuses aangeboden aan Mc William en het volk van Curaçao. Na haar uithaal werd ze gearresteerd. Daarna stelde ze haar positie ter beschikking aan haar partij, maar oud-premier Schotte heeft nu dus besloten dat ze niet hoeft op te stappen.

Bron: Telegraaf

33 Reacties op “Telegraaf | Politica Curaçao mag blijven na slaan collega

 1. Drechi pa bosnan

  @ Mano:
  Eindelijk iemand die mij begrijpt!!!!!!!!!!!! Haleluya! We komen er wel hoor Mano. En of je nou in Nederland of in Timbuktu woont maakt hoegenaamd niets uit. Je betrokkenheid is belangrijk. Blijf aub ook je input geven….

 2. Drechi pa bosnan

  Helemaal met je eens Abraham.
  Ik zou de termijn niet eens een paar dagen verzetten, laat staan een paar maanden, of de Hemel bespare ons, helemaal geen verkiezingen….
  Laat het volk zijn zegje doen, en dan kunnen Kees en Abraham, of misschien wel Kees en DpaB, samen feest vieren.
  Weet je, het is duidelijk dat wij met z’n tweetjes best veel van Curacao houden, elk op zijn manier dat wel, maar ik denk dat wij met zijn tweetjes best door een deur kunnen als het er op aankomt. Chapeau Abraham!

 3. Drechi pa bosnan

  Hallo Pukkie,
  Dank voor je heel intelligente opmerking.
  Ik zou een “Kip zonder Kop zijn?”
  Om het dan bij gezegdes te houden Pukkie: Beter ‘Kip zonder Kop’ dan “Kop in het zand” zeg ik altijd maar.
  En om het dan maar bij koppen te houden (nu we toch op het onderwerp “Kop” zijn beland): Jij bent maar een kop van de “talloze koppen- draak” die het blijkbaar ook leuk vindt “je zegje te hebben gedaan”. Fijn. Dat hebben we dan weer gehad Pukkie…… Blijf maar lekker naar wurmen kijken daar onder het zand!!

 4. Mensen word wakker deze crimi’s doen van alles om de kabinet te vormen dit om alle tot nu toe geldende regels en wetten omver te werpen en zo hun eigen wetten te te introduceren. Om zo b.v. de dreigende regels van screening die hun nek omdraaien te omzeilen. Daarom gaan ze zo ver om zelfs 3 ton te betalen voor een zetel om het parlement te vormen. Ze zijn van plan om die spelletjes van de Chavistas te spelen op Curaçao. Kijk hoe de Venezolanen nu voorstaat.

  KIJK WAT ER OP INTERNET STAAT VERMELD

  https://resistenciav58.wordpress.com/2015/06/19/entre-cielo-y-tierra-no-hay-nada-oculto-revelan-riquezas-que-esconden-los-funcionarios-chavistas-en-eeuu/

  De functies van het parlement

  Een parlement heeft 4 functies.

  1) Representatieve functie. Parlementsleden vertegenwoordigen het volk en vormen daardoor de spil tussen de samenleving (het volk) en het politiek systeem.

  2) Wetgevende functie. Het parlement is de wetgevende macht. In de werkelijkheid gaat dit vaak in overleg met de regering die vaak wetsvoorstellen doet.

  3) Deliberatieve functie. Dit is de functie van parlementariërs om te debatteren over nieuwe wetsvoorstellen. In de VS wordt filibusteren toegepast om stemmingen over wetsvoorstellen zo veel mogelijk uit te stellen.

  4) Controlerende functie. Parlementsleden controleren het functioneren van de regering nauwgezet. Hierbij kan o.a. gebruikgemaakt worden van calculaties van de Algemene Rekenkamer om te controleren of de uitvoerende macht zich aan de begroting houdt en het staatsgeld verantwoord uitgeeft. Een speciaal controlemiddel is dat van de parlementaire onderzoekscommissie waarmee een commissie aangesteld wordt om de oorzaak van een grove fout op een bepaald beleidsterrein uit te zoeken en op basis hiervan aanbevelingen te doen.

 5. Hahaaaaaaa Hans jij hoort ook tot die monkey populatie.

 6. @Abram Mossel schreef; ‘Mano jij mag niet eens stemmen jij woont in Nederland heb je zelf verteld als ik mij goed herinner ?’

  Nee hoor Abram mossel, dat heb ik helemaal niet vertelt, jouw herinneringsvermogen laat jou blijkbaar ‘deels’ in de steek. Heb me wel eens laten ontvallen dat ik best vaak in Nederland vertoef, net zoals anderen. Maar heb nooit vertelt dat ik “niet mag stemmen omdat ik in Nederland woon”.

  Heb wel vaker vertelt dat ik nooit naar de stembus ga of ooit aan verkiezingen zal deelnemen omdat ik geen geloof hecht in de politiek. (in huidige vorm.) Dat geldt overigens niet alleen voor de politiek zoals bedreven wordt op Curaçao, maar ook voor het politieke bedrijf elders, dus ook in Nederland.

  Wat ik wel vaker gedaan heb is het betrappen van verschillende gasten hier die beweren of beweerden niet meer op het door hen zo verfoeide en vervloekte duivels-eiland Curaçao te wonen, maar naar een ander eiland/land in de regio verkast zijn/zouden zijn. Terwijl het niks anders dan een leugen is of was..door hen verzonnen, maar vergeten dat zij het ooit eens, of vaker, vertelt hebben.., of beter, gelogen hebben. 😆
  Niet zo vreemd natuurlijk, de meesten, jij ook Abram, zijn best wel bejaarde mannetjes die soms met een slokje té veel op het forum bestijgen. 😆

  Namen zal ik nu niet noemen, want zo belangrijk vind ik het niet, tenminste, het is nu niet opportuun om opeens voor de dag te komen met de namen van de door mij betrapte leugenaars. 🙂

 7. Lui, laat het OM haar werk doen, zodat zij niet beticht zal worden van een ‘politiek’ proces.
  Ze krijgen het allemaal wel achter in hun stot terug, geloof me, niemand kan ongestraft met zomaar alles wegkomen. Ik ben daar heilig van overtuigd. Ze krijgen allemaal hun portie, is het niet nu dan wel sneller dan zij denken.

  Goed weekend allemaal.

 8. MFK-er niet. Kip zonder Kop.

 9. Abraham Mossel

  Inderdaad @DpaB, IK en Sander en nog een paar anderen van dit forum zouden zeker meer weten en beter het land bestruren als die klaplopers van de MFK en die nagemaakte zogenaamde politici ,Ampelientje, Pedofieltje, Danny de munk en als klapstuk Mis curacrim, die zich Moses noemt, de figuren die ik opnoem zijn alleen goed in het leegroven van de staatskas en meer niet! Nu jij weer. Het schorum dient een motie in die niet eens kan, 28 april gewoon verkiezingen, kijken aan wie het volk zijn stem geeft, en iedereen gewoon moeten acsepteren wie de verkiezingen wint zonder moren of knoren, klaar is Kees en ik vier feest.

 10. Abraham Mossel

  @ Mano jij mag niet eens stemmen jij woont in Nederland heb je zelf verteld als ik mij goed herinner ?.

 11. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 12. @Ccynic schreef; ‘hihihihi, volgens mij ben jij de beste schelder hier op het forum, Mano.’

  Ha die CC, goed hè, nog bedankt voor het complimentje. Het verschil is dat ik nooit uit wanhoop scheld, ik scheld gericht en met voorbedachten rade. 🙂

 13. caribbeancynic

  hihihihi, volgens mij ben jij de beste schelder hier op het forum, Mano.

 14. @Drechi pa Bosnan, ik vind jou GEEN idioot, verre daarvan, je hebt het gewoon, doodgewoon, bij het rechte eind!!!
  Het treurige is dat dezelfde gasten letterlijk, en dan bedoel ik LETTERLIJK, iedere dag, de godganse dag, jaar in jaar uit, over hetzelfde zitten te zeiken!! Zo erg dat ze niet eens in de gaten hebben dat ze een stel geïdiotiseerde beroeps-neuroten zijn geworden. :lol 😆 😆
  Niemand leest meer wat ze schrijven, ze zijn voorspelbaar tot in hun idiote reten! Je zou inderdaad haast denken met een stel super integere, rechtschapen, eerlijke, perfecte, en hoogbegaafde lieden te maken te hebben, die zomaar de hele wereld zouden kunnen besturen. Geloof me, het is lachen, lachen en nog eens lachen met deze mislukkelingen der natuur.

  Oeps, straks beweren ze ook nog dat ik innige vrienden ben met Schotte & Co , ook al ken ik de man niet persoonlijk, en al stem ik nooit en al..nou ja, ik weet ook niet meer wat te zeggen. Hihihihihi, je hebt ze mooi bij hun gerafelde rabu’s beet Drechi pa Bosnan, zij kunnen niet tegen jou op, vandaar hun wanhopige scheldpartijen… 😆

 15. Drechi pa bosnan

  WISHFUL THINKING ABRAHAM??????????????
  Me dunkt van wel……………..
  We zullen wel zien wie er weer gelijk krijgt.

 16. Abraham Mossel

  Als mijn voorgevoel mij niet in de steek laat, wordt het vandaag weer een grote janboel in de staten en wordt dit keer Gerrit de Raaf afgevoerd door de sterke hand va currrcrim.

 17. Drechi pa bosnan

  Alleen Sander S. en Abraham Mossel mogen blijven!
  De rest is allemaal ontslagen in het daarnet gevormd zaken/takenkabinet!!
  Zij zijn namelijk de enigen die doorhebben, en dit zeg ik nu voor de zoveelste keer, dat ELKE sekonde dat jullie het over Schotte, MFK, Constansia c.s hebben, jullie niet aan degenen die jullie wel in de regering willen hebben besteden. Jullie zijn gewogen en te licht bevonden mensen. Inrukken!!
  Chapeau Sander en A. Mossel… jullie hebben soms ook wel voor straf jullie mond, maar deze ene keer hebben jullie het bij het rechte eind……. 🙂 🙂

 18. Abraham Mossel

  Ja Sander daar heb je een punt te pakken, inderdaad de schooier heeft zoals gewoonlijk de boel weer afgeleid en omgedraad. Wanneer worden wij verlost van dit stuk drek, ik denk dat dat meer op een manier kan, en dat weet Gerrie zelf ook wel, en daarom kleed???!!! hij zich ook heel anders als hij prive rond dwarrelt over het eiland, zit niet echt lekker hé zo’n vest!.

 19. Zolang je het opneemt voor een crimineel dan zegt dat genoeg over jou

 20. Drechi pa bosnan

  “Wancho. Wat Wancho!! Ik verbied jou om de naam van een onzer ilusterste politici van voorheen te gebruiken. Hr. Juan Miguel Gregorio Evertz, Wancho voor intimi, zou zich in zijn graf omkeren als hij wist dat jij het lef hebt om zijn naam te misbruiken door zijn troetelnaam voor je scheldkanonnades te gebruiken….

  En, prober dit te begrijpen: het zal moeilijk zijn, maar prober het: Ik neem het op voor degene die IK wil. Dat bepaal jij NIET dus.

 21. Zijn wel meer mensen op Curacao zonder strafblad.. Maar om nu ons heiligen te noemen gaat te veel!

  Laten we beginnen met onze Staten Crimineel vrij te maken!

 22. smerige mfk-er, dat ben je wel als je het voor die smeerlap constansia opneemt. malloot

 23. Drechi pa Bosnan

  @allen:

  Ik stel voor om jullie allemaal samen in een soort zaken/takenkabinet samen te voegen. Als jullie allemaal inderdaad stuk voor stuk zulke integere, rechtschapen, eerlijke, perfekte, allemaal met omnipotente breinen geboren, (en nog een hele reeks superlatieven die ik jullie in het kader van overzichtelijkheid zal besparen) mensen zijn, dan zijn we er toch?
  Jullie doen maar Heren!! Het ga jullie goed……..
  PS: En voor de zoveelste keer: hou aub op met mij MFK-er te noemen, want ik ben NVP-er af!! Na wat de veroorzaker van dit hele debacle, de Statenvoorzitter van de beruchte 4e gedaan heeft, schaam ik me nog langer NVP-er te noemen! Ik ben geen MFK-er!!!!!! Noem me dan maar idioot zoals een van jullie mij een keer heeft genoemd. Blij toe……..

 24. maar inmiddels heeft ze het wel voor elkaar met die klap, dat er niet meer gesproken wordt over het kopen van statenleden.
  En de aangifte van Plet is helemaal uit het nieuws verdwenen.
  goede actie van Schotte…goed geregiseerd…zo zie je maar een straatvechter wint.

 25. Het enige wat gore mfk-ers zoals drechi pa bisnan kunnen zeggen is: zij zijn ook fout dus mogen wij het lekker ook. Smeerlappen.

 26. Gister ging ik over mijn nek,moest echt kotsen v/d tafereel j.constancia en g.schotte en de zijne dat zijn lieden die men zo snel mogelijk uit de politiek moet zetten,hun gevangenis straf uit laten zitten en er voor moet zorgen dat ze nooit maar ook nooit meer terug komen.

 27. Have a heart heren!!
  dat heb ik, daarom wens ik voor Curacao een eerlijke regering en geen maffia kliek….
  dat jij door criminelen geregeerd wilt worden zegt iets over jou…

 28. Abraham Mossel

  @ DpaB, dat jij een MFK/KFO troll bent dat wist ik al, dat is niet nodig om zelf niet te melden. Dat jij voor criminelen op komt die al vanaf 10-10-10 proberen de decromatie op dit eiland te ondermijnen met het destabiliseren, terorriseren, haatzaaien, tweedeling ( SI NO), moet jij zelf weten, maar ga dan geen mensen aanvallen die de waarheid spreken cq op schrijven. Of moet ik die pathologische beroeps leugenaars van de MFK/KFO op hun woord geloven, nou dan kan ik beter in mij kist gaan liggen en zelf mijn deksel dicht trekken, ben ik beter af dan onder het dictator regime van Gerrit de Raaf en Corallo zijn mede oprichter van MFK en maffia vriend moet leven.

 29. Drechi pa bosnan

  Dan kunnen we je NU bombarderen tot “Sint Bria”n!!! Dan ben je een van de wel heel weinige perfekte mensen, niet alleen op Curacao, maar op aarde……. Je kan zo de hemel in.!
  Ga maar fijn naast St. Petrus zitten. Kunnen jullie fijn bijpraten over hoe slecht op dit ogenblik de meerderheid wel niet is…… Alleen zal dat een heel kort gesprek zijn vrees ik: ze dulden in de hemel geen mensen die alleen maar constant doorzeuren…..

 30. Ik heb geen strafblad, ben niet veroordeeld en lieg niet.

  Dat is het verschil!

  Zijn er op Curacao echt geen betere kandidaten voor Statenlid?

 31. Drechi pa Bosnan

  @ de heren Brian S en Sander:
  Is er dan ECHT geen land met jullie te bezeilen? Have a heart heren!! Hou nu eens op met alleen maar jullie gal spuwen. Het is ondertussen bij iedereen bekend hoe jullie in het leven staan.
  Ik zal vermoedelijk (want zo zijn jullie nou eenmaal) voor “MFK trol” uitgemaakt worden, maar dat deert me niet.
  Blijf maar naar anderen wijzen!

 32. Had je wat anders verwacht van iemand die in haar tijd als Gedeputeerde al bekend stond als liegende Gedeputeerde.

  Ze is al veroordeeld en heeft CV fraude gepleegt, Loog over de dienstauto en nu is ze hoofdverdachte in 2 criminele zaken.. en dat mag ons land besturen

 33. Al hun beloftes blijken altijd weer leugens te zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *