Telegraaf | Premier Curaçao: ‘Drugsbende pleegde aanslag op mij’

Minister-president Ben Whiteman van Curaçao.

Minister-president Ben Whiteman van Curaçao.

Het had weinig gescheeld of Curaçao was twee jaar geleden opnieuw opgeschrikt door een schokkende politieke moord. De huidige minister-president Ben Whiteman werd in 2014 op de korrel genomen door een huurmoordenaar.

WILLEMSTAD – „Ik zat thuis op mijn balkon en er was een vent op een motorfiets daarbuiten die een pistool trok. Vanwege een gegil kon ik net op tijd dekken”, vertelde premier Whiteman dit weekeinde in het radio-programma Wat een Week op Paradise FM.

De schutter ontglipte na een wilde achtervolging aan de politie. Het ware motief kent de partijgenoot van de vermoorde Helmin Wiels niet. Maar de toenmalige minister van Gezondheid, Milieu & Natuur concludeert nu voor het eerst openlijk dat de aanslag te maken had met zijn plannen voor verbeteringen in een vissershaven.

„De plek waarop we bezig waren bleek een landingsplaats voor drugs. Mijn beleid was hiervoor een belemmering.” Een aanslag vanuit die hoek vindt hij een ’plausibele verklaring’. Sinds de aanslag slaapt Whiteman ’in een bunker’.

De georganiseerde misdaad is op het Caribische eiland veel dieper geïnfiltreerd dan velen beseffen, meent de politicus van Pueblo Soberano. „Je zou verbaasd zijn tot waar.”

Bron: Telegraaf

11 Reacties op “Telegraaf | Premier Curaçao: ‘Drugsbende pleegde aanslag op mij’

 1. En als het nu eens WEL waar is wat de man zegt ?? !! …. KAN toch? 🙂

 2. je ziet dat wel vaker afrekeningen onderling.

 3. Abraham Mossel

  Straks gaat de Whiteman!! nog verklaren dat drie verguningen aanvrager Pistolen Paultje (MFK), in opdracht van Gerrit de Raaf op hem heeft geschoten. Nu nog een paar pogingen van inbraken, en daarna afluister materiaal bij hem thuis en in zijn bunker vinden, dan is de verkiezing stunt voor 25% geslaagt zullen wij maar denken.

 4. Ach, net zo’n verhaal als die van gerritje-lief met z’n zogenaamde vergiftigde honden die, volgens menigeen, zelf door hem gedaan werd. Een trucje uit eigen mouw dus. Geen verschil als je dit soort mentale troebelingen vergelijkt met die van deze “arts”, zijn partijgenoten en andere politici van dubieuze handelingen. Losse “incidenties” dus, die enkele keren per (verkiezings)jaar verschijnen. Ongeloofwaardige mensen met sterke verhalen. Korreltje zout. Next!

 5. “De georganiseerde misdaad is op het Caribische eiland veel dieper geïnfiltreerd dan velen beseffen, meent de politicus van Pueblo Soberano. „Je zou verbaasd zijn tot waar.”
  Ach, zolang men hier in de Staten zelfs veroordeelden en verdachten heeft zitten dan hoeven we wat misdaad niet ver te zoeken, is het niet Whiteman? Het is een goede indicatie van wat men hier allemaal pikt op dit gebied, en ook van wat en wie daar achter zitten, is het niet Whiteman? Maar je zeurt er alleen maar over Whiteman, waarom laat je nooit eens een “opruimend” geluid horen en zullen we dan beginnen met de Staten? Maar Whiteman doet dat niet natuurlijk want dat kost stemmen en vriendjes, dus tot welk niveau zat de misdaad ook alweer Whiteman?

 6. Zeer twijfelachtige uitspraken van Whiteman, eigenlijk heeft radio Paradise een primeur. Slapen in een Bunker? Op de korrel genomen?? Dekken zodat ik geen kogel opving? Waren dat wel echt Whiteman’s woorden? Schoot de verdachte dan? Hij trok zijn pistool.. Heb je dat gezien Ben? Da’s echt nieuw voor mij Whiteman..
  Jammer dat ik de uitzending heb gemist. Lijkt wel de serie Pink panter.. 😆
  Zolang ik het interview niet persoonlijk heb beluisterd, weet ik niet wat waar is of wat niet waar is oftewel wat niet waar kán zijn..

 7. De georganiseerde misdaad is op het Caribische eiland veel dieper geïnfiltreerd dan velen beseffen, meent de politicus van Pueblo Soberano. „Je zou verbaasd zijn tot waar.”

  ja zelfs in de politiek!!

 8. Hij hoopt wellicht dat er ook een straatje naar hem wordt genoemd.

 9. Hans Welters

  En om de aandacht van hun falem af te leiden komt de heer Whiteman met een of ander indianenverhaal en dient mevrouw Rosaria aan de lopende band idiote wetsvoorstellen in.

 10. Hans Welters

  Whiteman is een zelfde lafaard als het wijf Rosaria van Pais.

  Voor moeilijke beslissingen (Isla, Fraudelyne Wiels) doen ze het in hun broek.

 11. Afleidings maneuvre…
  Wat wil je daarmee zeggen? En waarom komt het nu pas naar buiten?
  Oh, ja, de verkiezingen zijn in aantocht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *