Telegraaf | Prijs bitcoin gaat hard onderuit

Johan Wiering

Prijs bitcoin hard onderuit | ANP

De prijs van de bitcoin is aan het begin van de avond ingezakt tot nabij $13.400, na gedurende een groot deel van de dag rond de $15.000 te hebben geschommeld. De komst van futures op de digitale munt lijkt beleggers nerveus te maken.

Hoewel de prijs inmiddels tot iets boven $14.000 is opgeveerd, is het verlies ten opzichte van vrijdag nog altijd ruim 10%.

Om vijf uur ’s middags plaatselijke tijd, ofwel twaalf uur ’s avond Nederlandse tijd, start de futurehandel in bitcoins op CBOE (Chicago Board Options Exchange). Veel speculanten kijken hiernaar uit, omdat zij met futures op zowel een verwachte prijsstijging als -daling kunnen inspelen. Als de concurrerende beurs CME ruim een week later met de handel start, kunnen ook klanten van DeGiro futures kopen.

De verwachting is ook dat hierdoor een efficiëntere markt in bitcoins ontstaat. Tot dusverre konden beleggers immers slechts bitcoins verkopen als ze die eerder hadden gekocht of eventueel via mining hadden verkregen.

Wat de exacte gevolgen van de futurehandel op de prijs van de bitcoin zullen zijn, is onduidelijk. Maar het lijkt erop dat nogal wat beleggers het zekere voor het onzekere nemen en hun positie verkopen of afbouwen.

Bron: Telegraaf

4 Reacties op “Telegraaf | Prijs bitcoin gaat hard onderuit

  1. Als Schotte nog aan de macht was, zou onze gulden nu de bijnaam Shitcoin hebben gehad.

  2. staat al weer ruim boven de USD 16.000

  3. Bert, door de PAR toch?

  4. Komt door Schotte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *