Telegraaf | Prins Andrew opnieuw onder vuur om ’verbijsterende belangenverstrengeling’

De prins ligt al jaren onder vuur door zijn langdurige vriendschap met de inmiddels overleden miljardair Jeffrey Epstein (1953-2019). Ⓒ Hollandse Hoogte

De door schandalen uit het openbare leven en zelfs het belangrijkste koninklijk paleis verdwenen prins Andrew (59) heeft volgens The Daily Mail nog veel meer problemen dan tot dusver bekend. De krant is zondag met de stelling gekomen dat de prins ’in verbijsterende belangenverstrengeling’ zijn eigen belang en die van een bevriende zakenmagnaat diende, terwijl hij eigenlijk op pad was als handelsgezant voor zijn land.

 

In The Prince Andrew Papers stelt Mail on Sunday dat de prins niet alleen financier en bankier David Rowland (74) en diens Luxemburgse bank van dienst was, maar bovendien in een Caribisch belastingparadijs in zaken is gegaan met Rowland. De krant komt met talloze bewijzen dat Andrew tijdens zijn officiële zakenreizen voornamelijk bezig was met zijn eigen belang.

Het zijn schokkende nieuwe details over hoe de prins aan zijn enorme fortuin is gekomen. De krant benaderde tevens Buckingham Palace met de resultaten van het onderzoek en legde het maar liefst 24 vragen voor om hen in de gelegenheid te stellen uitleg te geven over deze bizarre onthullingen. Zes dagen later kwam het paleis met een korte reactie:

„De hertog was de speciale vertegenwoordiger van het Verenigd Koninkrijk voor internationale handel en investeringen tussen 2001 en juli 2011 en in die tijd was het doel, en dat van zijn kantoor, Engeland en de Britse belangen overzee te bevorderen, niet de belangen van individuen.”

De hertog had geen commentaar en de Rowlands weigerde op de beschuldigingen in te gaan om juridische redenen.

De prins ligt al jaren onder vuur door zijn langdurige vriendschap met de inmiddels overleden miljardair Jeffrey Epstein (1953-2019). Die werd eerder in Florida tot een gevangenisstraf veroordeeld wegens seksueel misbruik van minderjarige meisjes. Hij werd afgelopen zomer opnieuw door justitie vervolgd, ditmaal in New York wegens zwaardere aanklachten over een pedofiel seksnetwerk dat hij zou runnen.

Bron: Telegraaf

4 Reacties op “Telegraaf | Prins Andrew opnieuw onder vuur om ’verbijsterende belangenverstrengeling’

 1. Drechi pa bosnan Tur

  @Knoek Koe:
  Graag gedaan Mevrouw! Voor U maak ik altijd tijd om U van repliek te dienen. U verdient het n.l.

 2. …….”You must be confusing me with someone who gives a **** what you think!”…..
  Dank u hartelijk DPBT, dat is een heel mooi compliment!
  Blijkbaar prikkelt de comment je “in je lange tenen cultuur geteelde” ego je (en de waarheid is prikkelend) , dat je je ondanks je blijkgeving van desinteresse geroepen voelde er energie in te steken door met lege retorische slogans te reageren, op de persoon gericht, elke grondslag of logica ontbrekend, simpelweg omdat je blijkens je retro-actie geen enkel onderbouwd tegenargument kon opwerpen.

 3. Drechi pa bosnan Tur

  Fijn Knoek Koe!!
  You must be confusing me with someone who gives a **** what you think!

 4. …..”dat de prins ’in een verbijsterende belangenverstrengeling’ zijn eigen belang en die van een bevriende zakenmagnaat diende, terwijl hij eigenlijk op pad was als handelsgezant voor zijn land”……….

  Gebeurt op Curacao ook, o.a. met al die projecten en dienstreisjes die gestart worden om ipv lands zaken, persoonlijke zaken te dienen, zoals consultants opdrachten toespelen (Abuzy Camelia etc) of het bezoeken van studerende kinderen (Kakalaka Walle) etc.

  Schotte, Garcia, Constancia, Abdallah, Yarzagaray, Jordain zijn o.a. veroordeeld maar genoeg anderen hebben net zo goed hun persoonlijke zakken gediend of royaal meegesnoept, de een in een wat beschaafdere vorm (lees: gewiekster) dan de andere, maar het komt uiteindelijk op hetzelfde neer, lopen vrij rond maar zijn net zo goed schuldig aan het schaamteloos dienen van hun eigen pockets en/of flagrante nalatigheid bij de uitoefening van hun taken, “a kuesta” van de burgers!!!

  Geus, Tromp, Suzy, Capella, Cooper, Betrian, Emily, Cova, Mario E, Romero, Sluis, Martis, Zus, Hasselmeyer, Ys,, Martina, –Saleh, Hakim, El Hage, Abdallah, Isa ,Halabi, Baroud, —–(de libanese YDK kan er ook wat van, nepotisme!) Lasten, Hasselmeyer, Isenia, Asjes, Zita, Daal, R, Mc William, D, Martina , Liberia Peters, ga zo maar door,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *