Telegraaf | Prinses Christina (72) overleden

Prinses Christina met prinses Beatrix op archiefbeeld uit 1981 Ⓒ ANP

AMSTERDAM – Prinses Christina is vanmorgen op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze leed al enkele jaren aan botkanker.

De prinses overleed vrijdagmorgen op het complex van Paleis Noordeinde, delen koning Willem-Alexander, Máxima en prinses Beatrix „met groot verdriet” mede, aldus de RVD.

De prinses overleed vrijdagmorgen op het complex van Paleis Noordeinde, delen koning Willem-Alexander, Máxima en prinses Beatrix „met groot verdriet” mede, aldus de RVD.

Het stoffelijk overschot van de prinses, de jongste zus van prinses Beatrix, wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid wordt genomen.

De crematie vindt eveneens in beslotenheid plaats. Er is door de familie een condoleanceregister geopend.

„Ik ben bedroefd door het bericht dat prinses Christina op 72-jarige leeftijd is overleden”, reageert premier Rutte. „Haar betrokkenheid en haar warme persoonlijkheid zullen door velen in binnen- en buitenland worden gemist.”

ogaandoening

Christina werd op 18 februari 1947 op Paleis Soestdijk in Baarn geboren als prinses Marijke. Ze was de vierde dochter van koningin Juliana en prins Bernhard en de jongste zus van Prinses Beatrix. Later veranderde ze haar naam naar Christina, haar tweede doopnaam.

De prinses werd geboren met een oogafwijking, doordat haar moeder tijdens de zwangerschap rodehond had. In de hoop op genezing zou Juliana zijn uitgekomen bij gebedsgenezeres Greet Hofmans. Dat leidde tot de Greet Hofmans-affaire.

Huwelijk

Prinses Christina trouwde in 1975 met Jorge Guillermo, met wie zij drie kinderen kreeg: Bernardo, Nicolás en Juliana. Ze scheidde in 1996 van Guillermo.

De prinses koos voor een leven dat zich hoofdzakelijk afspeelde buiten de schijnwerpers. Christina woonde onder meer in New York en in Italië. In 2017 werd bij haar botkanker geconstateerd.

Door het overlijden van de prinses wordt de openstelling van Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen afgelast, laat het Koninklijk Huis nog weten.

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Prinses Christina (72) overleden

  1. Abraham Mossel

    prinses Christina was een goed en geliefd mens, rust zacht en in vrede prinses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *