Telegraaf | Rutte neemt opmerkelijke gasten mee van Sint-Eustatius

De Antillenleguaan heeft als wetenschappelijke naam ‘iguana delicatissima’. Ⓒ Hollandse Hoogte

Den Haag – Mark Rutte heeft opmerkelijke gasten meegenomen vanuit Sint-Eustatius. De minister-president bracht vier bedreigde Antillenleguanen naar Nederland. De dieren krijgen een plekje in Diergaarde Blijdorp, Rotterdam.

Het gaat al een jaar niet goed met de Antillenleguanen. Het verkeer, katten, honden, verlies van leefruimte vormen een bedreiging. De dieren eindigen soms ook op de barbecue, weet de NOS. „Zijn wetenschappelijke naam is niet voor niks iguana delicatissima”, zegt Mark de Boer van Diergaarde Blijdorp tegen de omroep.

Nog een vijand voor de leguaan

Naast de bedreigingen die de mens veroorzaakt, vormt de groene leguaan een groot gevaar voor de hagedis. De groene leguaan is op de eilanden terechtgekomen en wint gauw terrein. De groene leguaan heeft zich zelfs al succesvol voortgeplant met de Antillenleguanen.

Met een plek in Diergaarde Blijdorp wordt er een fokprogramma gestart. Mark de Boer van Diergaarde Blijdorp heeft er alle vertrouwen in.

Wederopbouw na orkaan Irma

Rutte bracht een bezoek aan Sint Eustatius, Saba en Sint-Maarten, drie Nederlandse eilanden in de Antillen. Er werd gekeken naar hoe het er is gesteld met de wederopbouw na orkaan Irma en of de eilanden klaar zijn voor het nieuwe orkaanseizoen.

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Rutte neemt opmerkelijke gasten mee van Sint-Eustatius

  1. hoedanook

    Misschien moesten de mensen die na orkaan Irma in Nederland onderdak zochten, ook de label ‘bedreigd’ moeten opplakken.

  2. Vlgs mij hebben wij een overvloed aan leguanen op Curacao.
    Dus is dit nepnieuws vsn de NOS ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *