Telegraaf | Schotte verkwanselde belangen van Curaçao

Ex-premier Gerrit Schotte van Curaçao hangt een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd. Volgens het OM heeft hij als ’trekpop’ gediend van een gokbaas.

Ex-premier Gerrit Schotte van Curaçao hangt een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd. Volgens het OM heeft hij als ’trekpop’ gediend van een gokbaas.

WILLEMSTAD • Drie jaar gevangenisstraf en vijf jaar verlies van passief recht. Dat heeft ex-premier Gerrit Schotte tegen zich horen eisen voor de rechtbank van Willemstad.Volgens het Openbaar Ministerie heeft Schotte tijdens zijn premierschap op Curaçao van 2010 tot en met 2012 als een ’trekpop’ gediend van de Italiaanse gokkoning Francesco Corallo.

In ruil voor financiële giften ter grootte van mogelijk 1miljoen, maar in elk geval 213.000 dollar, voerde Schotte als premier wensen uit van de gokbaas. Tijdens het premierschap van de leider van de Movementu Futuro Korsou was „niet belangrijk wat goed was voor de toekomst van Curaçao, maar voor gokbaas Coral- lo”, aldus officier van justitie Philomijn van Logten.

Daarmee heeft Schotte het vertrouwen in het Curaçaose openbaar bestuur ernstig in gevaar gebracht. Collega-officier Gert Rips: „De ministerpresident van Curaçao heeft de eer en de plicht het belang van Curaçao te dienen en het wel en wee van de bevolking op de eerste plaats te stellen. Maar de heer Schotte heeft zijn eigen portemonnee gespekt. En zijn eigen integriteit verkocht.’’

Schotte probeerde als premier een hoge functie voor Corallo te regelen bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten. Ook schreef hij op aanwijzing van de gokkoning een brief aan het Amerikaanse consulaat om een inreisvisum naar de VS te regelen.

Bron: Telegraaf

7 Reacties op “Telegraaf | Schotte verkwanselde belangen van Curaçao

 1. OPsluiten en nooit meer los laten hij ging altijd failliet en Curacao heeft hij ook samen met Jamolodin failliet laten gaan

 2. Wiels heeft al een aantal keren aangegeven dat hij genoeg bewijzen had om alle MFK lieden voor jaren in de cel te gooien.. Echter deze zgn ‘held’ gebruikte deze info om te MFK te chanteren. Toen de MFK niet meer mee wilde werken zou WIels naar het OM gaan en daarna is hij vermoord

 3. voor iemand die failliet was heeft hij wel veel verdachte rekeningen in het buitenland.
  ze zijn Columbia vergeten, maar goed dat komt nog wel.
  de volgende aanklacht zit er al te komen, gerrit heeft verklaard toendertijd dat hij geen cent had om te makken toen hij failliet ging. SVB, belastingdienst en zijn schuldeiser zullen de zaak nu nog eens goed bekijken. Nu het blijkt dat hij wel geld had.
  Trouwens de USA kijk mee, witwas gels is in hun ogen of met drug of terrorisme en daar zijn ze helemaal niet blij mee. Kunnen we hem niet uitleveren aan de USA die weten er weg mee met dit soort personen, kijk maar naar Noriega van Panama

 4. Eens kijken of Ramsay Soemanta straks met mooie kiekjes komt van Schotte in ruim gesneden Bon Futuro kostuum.

  Soemanta is een van de laffe meelopers die flink zijn zakken gevuld heeft tijdens het criminele kabinet Schotte.

 5. Heeft Wiels die velen zien als een oprechte man, man limpi, dit niet kunnen weten ? En Coopers en ?
  Useless figures.

 6. Berend Botje

  Schotte de trekpop van Corallo.

  Peppie en Kokkie de trekpoppen van Schotte.

  En het door weinig intelligentie en integriteit gehinderde kiezersvolk op Curacao vond het allemaal goed.

 7. Drie? Dertig jaar zou meer recht doen aan de puinhoop die deze payaso op het eiland heeft veroorzaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *