Telegraaf | Staatssecretaris stapt in zee-egel en loopt mank

Raymond Knops ging op Eustatius zwemmen en belandde met zijn voet in een stekelige verrassing. Ⓒ ANP / Hollandse Hoogte

Oranjestad – Staatssecretaris Knops (Koninkrijksrelaties) is tijdens het zwemmen in een zee-egel gestapt. Tijdens het bezoek van de koning en koningin aan Sint-Eustatius, dat hij begeleidt, liep hij er nog mank van.

Knops reisde vooruit naar de Nederlandse eilanden die getroffen zijn door orkaan Irma om daar met de overzeese politici kennis te maken. Toen hij donderdag even tijd had op Sint-Eustatius, in afwachting van het koningspaar, waagde hij een duik die al snel pijnlijk eindigde.

Na doktersbezoek bleek dat het goed komt met de voet, maar het zal nog even pijnlijk blijven.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan via Sint-Eustatius naar Saba en ronden hun bezoek aan de eilanden zaterdag op Sint-Maarten af.

Bron: Telegraaf

6 Reacties op “Telegraaf | Staatssecretaris stapt in zee-egel en loopt mank

 1. @ Renee, get a life!!!

 2. Abraham Mossel

  @ Reneeeeeeeeeeee’, heb je nou echt niks anderst te doen om voor je zelf reclame te maken in de KKC, weinig werk zeker na al die blunders die jullie hebben begaan voor Gerrit De (roofvogel) Raaf. Peppie & kokkie zijn ook al een tijdje in de wacht/zwijg kamer aan het vertoeven, nu jullie nog
  en met die schreeuwbek van enen Cova erbij, wordt het misschien eindelijk een beetje rustig op het eiland.?

 3. Tinus Trotyl

  Heeft van Putten er neergelegd toen ie niet verscheen voor een gesprek met de staatssecretaris. Uit ervaring een zeer pijnlijke zaak.

 4. Trots op Curaçao

  Zijn legeruitrusting voorzag hem vroeger van waterschoenen, doch door bezuinigingen zijn deze als eerste geschrapt. Achterliggende gedacht van deze bezuiniging was dat je in deze moderne tijd gaat zwemmen in een zwembad. In zee zwemmen doen de vissen.

 5. Staatssecretaris Knops (Koninkrijksrelaties) is tijdens het zwemmen in een zee-egel gestapt. Dit komt ontzettend knullig over. Ben bang dat het de komende vier jaar met deze man binnen het koninkrijk niets wordt.

 6. Renée van Aller

  Onze onverschrokken militair geveld door een zee-egel? En dan ook nog op Sint Eustatius? De heilige Eustachius van Rome († Rome, 118), eig. Placidus, was generaal in het Romeins leger van Trajanus, maar bekeerde zich tot het christendom na een jachtpartij waarbij hij een gloeiend kruis in het gewei van een hert had gezien. Na zijn bekering nam hij de naam Eustachius aan.
  Toen bekend werd dat Eustachius christen was geworden, werd hem in navolging van Job have en goed ontnomen en werden zijn vrouw en kinderen opgepakt. Als generaal roept keizer Trajanus hem evenwel terug om de stad te verdedigen tegen de barbaren. Wanneer Eustachius en zijn gezin weigeren om na de behaalde overwinning de goden te danken, ontsteekt Trajanus’ opvolger Hadrianus in woede, werpt hen voor de leeuwen en laat hij hen koken in een bronzen ketel.
  Feestdag
  Zijn feestdag is op 20 september, maar die is afgeschaft door paus Paulus VI bij gebrek aan bewijs dat de heilige ooit heeft bestaan. Hij is de patroonheilige van Parijs, van Madrid, van Sint Eustatius – van de jagers, de houtvesters, de brandweerlieden en de blikslagers en hij wordt aangeroepen bij triestige familiegebeurtenissen, liefdesperikelen en tegen schadelijke insecten. Eustachius is een van de veertien Noodhelpers (Wikipedia). De Heilige beschermde Knops niet tegen onzichtbaar en onvoorzienbaar onheil, blijkt nu. Bovendien werd hij respectloos behandeld door Clyde van Putten, meldde de Telegraaf op 30 november 2017. Dus niet alleen politici hebben het voorzien op vaderlandse bewindslieden, dat geldt ook voor onderwaterbewoners. Een scherpe blik op de werkelijkheid, al dan niet gemanipuleerd is noodzakelijk. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *