Telegraaf | Stel dat 64 jaar getrouwd was sterft hand in hand

Samen komen, samen leven, samen sterven | Foto Facebook

NASHVILLE – Een Amerikaans echtpaar dat al bijna 64 jaar getrouwd was heeft zijn laatste momenten in het ziekenhuis hand in had doorgebracht. Ze stierven slechts uren na elkaar.

Foto: Facebook

Slechts enkele dagen daarvoor stond de 83-jarige Dolores Winstead nog aan het ziekbed van haar man Trent (88). Hij was opgenomen omdat zijn nieren niet meer goed werkten. Zijn toestand verslechterde snel en ook zijn hart begon het te begeven.

Toen werd Dolores echter ook ziek. Ze klaagde over hoofdpijnen en moest overgeven terwijl ze aan het bed van haar man stond. Ze bleek een herseninfarct te hebben gehad.

Ook de vrouw werd opgenomen in het ziekenhuis en al snel werd duidelijk dat ze niet lang te leven had. Het ziekenhuispersoneel zette de bedden van de twee geliefden naast elkaar, zodat ze hun laatste momenten samen konden doorbrengen.

Dolores overleed in haar slaap, terwijl ze door haar man bij de hand vast werd gehouden. Dochter Sheryl deelde een foto van het bijzondere moment op Facebook. De zoon van Trent vertelde zijn vader dat zijn geliefde was heengegaan, waarop hij hem vertelde dat hij voor de begrafenis een roze kist en een roze jurk moest regelen. Zo had de vrouw het gewild.

Slechts een paar uur later overleed ook Trent. „Hij kon het niet meer aan dat zij er niet meer was,” zegt Sheryl tegen de Washington Post. „Ik dacht er niet aan op dat moment, maar hij is letterlijk aan een gebroken hart overleden. Ik had nooit gedacht dat ik zonder ouders het ziekenhuis zou verlaten.”
Advertentie

De twee ontmoetten elkaar in de jaren ’50. Ze schreven elkaar liefdesbrieven toen Trent in Korea was als soldaat. Toen hij terug in de VS was trouwden ze. Ze kregen twee kinderen, drie kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Afgelopen week werden ze samen begraven. Dolores in een roze kist en Trent in een blauwe.

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Stel dat 64 jaar getrouwd was sterft hand in hand

  1. “Love is that condition in which the happiness of another person is essential to your own.” – Robert A. Heinlein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *