Telegraaf | TUI-toeristen al drie dagen vast op Curaçao

Paul Eldering

TUI wel, KLM niet vertrokken van Schiphol | | Daan Heijden

WILLEMSTAD – Circa 300 Nederlandse toeristen hebben met TUIfly een recordvertraging van drie dagen opgelopen wegens pech aan het vliegtuig.

„Sinds 22 januari zitten deze passagiers van TUIfly vast op Curaçao en Bonaire vanwege een technisch probleem. De vlucht staat nu gepland om vrijdagavond rond tien uur te landen op Schiphol. Dit is de langste vluchtvertraging in zeven jaar”, aldus de ’vluchtvolggegevens’ in de computer van EUClaim.

De gedupeerde passagiers hebben volgens een woordvoerster recht op een vergoeding van €600, op grond van een Europese verordening. Ook moet TUI zorgen voor extra hotelovernachtingen en maaltijden op de Antillen.

’Heel vervelende vertraging’

TUI-manager Petra Kok geeft de overlast toe. „Een hele vervelende vertraging van onze vlucht OR368, veroorzaakt door een onderdeel aan het toestel dat niet goed functioneerde. Er is een technicus naar Curacao gestuurd en een vervangend onderdeel. Helaas was dit vooraf niet te voorzien. Dat betreuren wij, maar veiligheid gaat altijd voor.”

Het bedrijf zegt te zorgen voor onderdak en eten voor de gestrande reizigers, die zijn ondergebracht in Santa Barbara, Hilton en Konuku. „Zij zullen naar verwachting vrijdag naar Schiphol vertrekken en daar ’s avonds aankomen.”

TUI schrijft aan hen een update: „Het is niet gelukt om het vliegtuig eerder te repareren. De nieuwe vertrektijd is gepland op vrijdag 08:00 uur lokale tijd. Er is nog een nacht in het hotel voor u geregeld inclusief diner, ontbijt en lunch.”

Bron: Telegraaf

4 Reacties op “Telegraaf | TUI-toeristen al drie dagen vast op Curaçao

 1. Jan Haarlem

  Funny hoe Clapas toch alles al ‘een keer heeft meegemaakt’. Je blijft lachen op dit forum, eigenlijk.

  Maar inmiddels zijn de mensen albijna thuis:

  https://www.ad.nl/buitenland/gestrande-nederlanders-curacao-bijna-thuis~a09c81ea/

 2. @ericlaplas
  Werkbriefjes bestaan al “tig” jaren niet meer bij de Sociale Dienst. Zowel daar (gemeentes) als bij het UWV gaat alles digitaal, dus geen enkel probleem. Vervelende kwestie zo’n lange vertraging, maar aan de andere kant wel lekker een verlenging van de vakantie.

 3. Heb dit in het verleden ook een paar keer meegemaakt, heb de werkgever gebeld en gezegd dat ik nog een week achteraan plak, was geen probleem. Ik maak me zorgen om de mensen met een uitkering want er moet werkbriefjes en sollicitatiebewijzen ingeleverd worden en dat gaat moeilijk als je in het buitenland bent.

 4. Jan Haarlem

  Dat kan verkeren, vervelend als je moet werken, anderzijds wel weer aardig overgebracht te worden naar 1 tophotel en 2mindere resorts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *