Telegraaf | Uitvalsbasis op Curaçao voor hulp Venezuela

Een Venezuela manifestattie op het Wilhelminaplein | Persbureau Curacao

Den Haag – Nederland richt een humanitair knooppunt in op Curaçao voor bijstand aan Venezuela. Dat gebeurt op verzoek van Curaçao, de Verenigde Staten en Juan Guaidó, de parlementsvoorzitter die onlangs door onder meer Nederland werd erkend als rechtmatige interim-president van Venezuela.

De ’humanitaire hub’ is bedoeld voor het coördineren van hulp aan Venezolanen, waarvan er afgelopen jaren onder het bewind van president Maduro miljoenen aan de bedelstaf zijn geraakt. Daardoor wordt het nabijgelegen Curaçao momenteel overspoeld door Venezolaanse vluchtelingen.

„Het kabinet wil hiermee bereiken dat de hulp ook daadwerkelijk beschikbaar komt aan de bevolking van Venezuela”, schrift minister Blok (Buitenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

De spanningen lopen in Venezuela hoog op nu Maduro, ondanks internationale druk en massaprotesten in hoofdstad Caracas, weigert zijn presidentschap op te geven. Hulpverlening wordt maar mondjesmaat toegestaan, maar merendeels geblokkeerd.

Nederland erkende vorige week Guaidó als waarnemend president van Venezuela. Eerder waren het Spanje, Frankrijk, Groot Brittannië, Oostenrijk en Denemarken die hem erkenden als rechtmatige president van Venezuela. De VS, Canada en de belangrijkste Zuid-Amerikaanse landen steunden Guaidó meteen al toen hij zichzelf op 23 januari uitriep tot president.

Bron: Telegraaf.nl

2 Reacties op “Telegraaf | Uitvalsbasis op Curaçao voor hulp Venezuela

  1. Een buschauffeur die een boeing 747 bestuurt zal uiteindelijk crashen.

  2. op zich prima maar Guaidó moet wel doorpakken want straks zit Maduro nog steviger in het zadel en krijgen wij geen olie, groenten en fruit meer. De huisvrouwen hier zitten met smart te wachten totdat ze de hele dag weer op hun luie reet voor de tv kunnen zitten om naar novela’s te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *