Telegraaf | Vakantie Antillen steeds goedkoper

Paul Eldering

Vakantie Antillen steeds goedkoper | ANP

Amstelveen – Deze zomer wordt het aantal vakanties naar de Antillen fors uitgebreid. Een nieuwe prijzenslag van ANVR-reisorganisaties kan de Nederlandse toerist honderden euro’s voordeel opleveren.

Luchtvaartmaatschappij KLM en touroperator Corendon verhogen het aantal beschikbare stoelen naar de Antillen met ingang van juli van 425 naar 675 per week. ,,We vliegen al naar Curaçao, maar Aruba en Bonaire komen er nu bij vanaf 599 euro voor 9 dagen”, zegt Corendon-topman Atilay Uslu.

Daarmee opent hij de frontale aanval op concurrent TUI, die steeds meer vakanties naar de populaire Antillen aanbiedt. Volgens Uslu wordt de samenwerking met KLM ook in Azië opgeschroefd, waaronder vluchten naar Bali, Sri Lanka en Thailand.

KLM wordt daardoor in toenemende mate weer een vakantievlieger voor de lange afstand, een taak die tot 2011 dochter Martinair voor haar rekening nam. Die vluchten waren echter niet meer rendabel. Sindsdien richt Martinair zich stevig afgeslankt uitsluitend nog op het vrachtvervoer.

KLM en TUIfly vliegen dagelijks naar Curaçao, Aruba en Bonaire. De samenwerking met de noodlijdende Antilliaanse maatschappij Insel Air in de Cariben is opgeschort tot de financiële en operationele problemen daar zijn opgelost. Ook de veiligheid van Insel Air zou twijfelachtig zijn.

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Vakantie Antillen steeds goedkoper

  1. Dit is gewoon reclame.
    Mocht je een vakantie gaan boeken, kom je toch uit op 1100 euro pp zonder accommodaties. Zogenaamd airport tax
    Puur zakkenvullerij.
    KLM heeft vorig jaar weer miljoenen winst gemaakt op deze manier.

  2. Abraham Mossel

    Rare landing maakt dit vliegtuig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *