Telegraaf | Veel sporen naar moordenaars politieman

Olof van Joolen

Beloning voor tip over moordenaar agent

Beloning voor tip over moordenaar agent

Kralendijk – De politie op Bonaire heeft sporen die zouden kunnen leiden naar de moordenaars van politieman Ferry Bakx. De diender (45) werd woensdag doodgeschoten toen hij reageerde op een noodoproep vanwege een woningoverval.

De bewoners van de villa waar hij aan de deur kwam, blijken al eerder te zijn overvallen. Bij de kapitale woning lieten de overvallers nogal wat spullen achter. De politie en het Openbaar Ministerie maakten vandaag bekend dat er een petje, horloge en armband zijn gevonden. Een van de daders moet bovendien herkenbaar zijn aan krabsporen in zijn gezicht. Een andere liep ernstig letsel op door een val, zo meldde het OM eerder al.

Sporen daders overval

Sporen daders overval

Volgens bronnen uit de omgeving van de oudere Nederlander die slachtoffer was van de roofoveral zou zijn vrouw degene zijn die een overvaller in het gezicht krabde. Ze deed dit nadat ze de man zijn masker van het hoofd had getrokken. Daarop kreeg de Nederlandse rake klappen. In totaal zouden er vijf man binnen zijn geweest bij de villa in de wijk Sabadeco. Justitie zegt in het belang van het onderzoek geen uitspraken over het aantal criminelen te doen.

Het OM bevestigt wel dat het niet de eerste keer was dat overvallers het op het bewuste villa hadden gemunt. Al twee keer eerder werd de heer des huizes met geweld beroofd. „Hij heeft het imago dat hij geld uitleent aan mensen tegen een woekerrente. En dat er dus regelmatig cash geld in het huis aanwezig is. Dat is natuurlijk vragen om problemen”, zegt een goede bekende van de familie die anoniem wil blijven.

De hoofdofficier van justitie heeft in de zaak een beloning van 10.000 dollar uitgeloofd. Het stoffelijk overschot van politieman Bakx is inmiddels teruggevlogen naar ons land.

Bron: Telegraaf

5 Reacties op “Telegraaf | Veel sporen naar moordenaars politieman

  1. Waar is de bonaire van voor 2010 gebleven ik mist de rust.

  2. Hopelijk na het neerdalen van de stof van deze zaak, de autoriteiten tot het besef komen, dat er iets moet worden gedaan aan sociale omstandigheden van de onderlaag.

  3. Wat heeft het feit dat ‘een politieman’ meerdere huizen’ bezit op Bonaire hier mee te maken, Het zit je schijnbaar nogal erg hoog. Walgelijk wat een disrespect.

  4. Overval op een loan shark dus waarbij een politieman slachtoffer werd die meerdere huizen op Bonaire bezit.

    Vreemd allemaal.

  5. Justitie zegt in het belang van het onderzoek geen uitspraken over het aantal criminelen te doen, maar het waren er vijf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *