Telegraaf | Veldbedjes Schiphol voor gestrande passagiers

Paul Eldering

Dinsdag weer regulier vluchtschema | ANP

Duizenden reizigers zijn maandag gestrand op Schiphol. Urenlange wachtrijen voor incheck- en transferbalies, voor taxi’s en het treinstation. Op de luchthaven zijn circa 1300 veldbedden neergezet voor gestrande reizigers.

Ook worden deze mensen voorzien van eten en drinken, aldus een woordvoerder van de luchthaven. Hij omschrijft de situatie als „druk maar beheersbaar”.

„Er zijn maandag door vliegmaatschappijen ruim 600 vluchten geschrapt, bijna de helft van het totaal op een winterse dag”, aldus de woordvoerder. Alleen KLM al annuleerde noodgedwongen bijna alle Europese vluchten. Maandagavond waren reizigers grotendeels op zichzelf aangewezen.

’1300 veldbedden vermoedelijk genoeg’

Reizigers die gestrand zijn door geannuleerde vluchten worden in drie stappen geholpen. „We vragen hen contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij zodat ze kunnen worden omgeboekt. Als dat maandag niet meer lukt, dan wordt er een hotel gezocht. Het kan ook zijn dat de hotels vol zitten. In dat geval zorgen wij voor slaapplaatsen”, aldus de zegsman. De stretchers zijn in ruimtes aan beide kanten van de douane geplaatst.

De woordvoerder verwacht dat de 1300 genoeg zijn. „Veel mensen proberen via een trein die rijdt of via een taxi van de luchthaven weg te komen. Sommige hebben bijvoorbeeld familie bij wie ze kunnen verblijven.”

’Dinsdag regulier vluchtschema’

De KLM verwacht op dinsdag het reguliere vluchtschema te kunnen uitvoeren. Wel verwacht de luchtvaartmaatschappij dat de vertragingen van maandag kunnen doorwerken in de operatie op dinsdag.

Bron: telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *