Telegraaf | Venezuela oefent militairen

Awac FOL Hato

Dinsdag klaagde president Nicolás Maduro dat Amerikaanse spionagevliegtuigen vanaf Curacao het luchtruim van Venezuela schenden

CARCAS – Venezuela houdt zaterdag de grootste militaire oefeningen in het land ooit. Minister van Defensie Vladimir Padrino López heeft gezegd dat dit nodig is omdat het land wordt bedreigd.

Dinsdag klaagde president Nicolás Maduro dat Amerikaanse spionagevliegtuigen het luchtruim van Venezuela schenden. Die Amerikaanse ‘Awacs’ vliegen ook vanaf het Nederlandse Curaçao, dat vlak naast Venezuela ligt.

Volgens waarnemers zijn de oefeningen vooral bedoeld om indruk te maken op de binnenlandse vijanden van de regering van Maduro. Het olierijke land verkeert in een door wanbeleid en droogte ongekend diepe crisis. Er is gebrek aan alles en om energie te sparen heeft de regering onlangs de werkweek voor ambtenaren tot twee dagen teruggebracht.

De linkse Maduro is de opvolger van Hugo Chávez die in 2013 overleed. Diens socialistische ‘Bolivariaanse’ heilstaat loopt op zijn laatste benen. De dalende olieprijzen en foute of gemiste investeringen tijdens de gouden dagen van Chávez’ regime (1999-2013) hebben Venezuela tot de bedelstaf gebracht.

De aanhang van Chávez verloor in december vorig jaar na zeventien jaar de meerderheid in het parlement. Dat probeert nu van Maduro af te komen, onder meer via een referendum dat de president wil saboteren.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *