Telegraaf | Verkiezingen Sint-Maarten 7 weken uitgesteld

Op Sint Maarten is men vooral bezig met het ruimen van puin na de orkanen Irma en Maria. Foto Vincent Jannink/ANP

WILLEMSTAD – Gouverneur Eugene Holiday van Sint-Maarten heeft zondag besloten de verkiezingen voor een nieuw parlement te verplaatsen van 8 januari naar 26 februari.

Als reden hiervoor heeft de gouverneur aangegeven dat de voorbereiding van ,,ordelijke en zorgvuldige verkiezingen” vanwege de ravage die orkaan Irma heeft aangericht op 6 september van dit jaar meer tijd vergen. Eerder gaf de voorzitter van het Centraal Stembureau al aan dat er veel praktische problemen zijn voor het houden van verkiezingen.

De verkiezingen zijn uitgeroepen nadat de regering van minister-president William Marlin eind vorige maand naar huis werd gestuurd door het parlement vanwege diens weigering voorwaarden van Nederland te erkennen voor het leveren van noodhulp.

Nederland maakte vrijdag bekend 550 miljoen euro beschikbaar te stellen voor noodhulp. Staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) wil hierover afspraken met een interim-regering, waarvan de formatie momenteel plaatsvindt.

De kandidaatstelling voor de verkiezingen op Sint-Maarten is uitgesteld van 13 november tot 5 januari 2018. Het nieuwe parlement komt bijeen op 2 april 2018.

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Verkiezingen Sint-Maarten 7 weken uitgesteld

  1. Abraham Mossel

    @ Hoedanook, laat nederland dat maar doen het geld is toch voor een groot gedeelte nu al verdeeld door de nieuwe regeerders, Thoe Heyleger vertrouw ik nog geen dubbeltje toe, ook daarvan laat hij vijfcent in zijn eigen zak verdwijnen, deze man is nog erger en veel slimmer💰💰💰💰💰💰🎩 dan Gerrt de Roofvogel Raaf.💰🎓

  2. Uitstel komt afstel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *